Pišite nam

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ime

BLAGOSLOV V MIRNI PEČI 2024

26. tradicionalnega vseslovenskega blagoslova motorjev in motoristov v Mirni Peči smo se v polni članski zasedbi udeležili 1. 4. 2024. Velikonočni ponedeljek je privabil več kot 12 000 motorističnih navdušencev, zato mi, člani Moto kluba Šentjanški Junci, nismo smeli manjkati. 19 motorjev je pripeljalo 35 članov MK Juncev.

Po sveti maši je naše jeklene konjičke blagoslovil mirnopeški župnik, na prireditvenem odru pa se je odvijal bogat kulturni in družabni program. Našo družbo je obiskala novinarka Dolenjskega Lista in mi smo vedno pripravljeni deliti naše navdušenje. Preden nas je nagovorila predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar, smo se člani kluba okrepčali s pravim velikonočnim zajtrkom, za kar se zahvaljujemo Mesarstvu Bizjak iz Mokronoga, ki nam je podarilo odlično, domačo šunko. Seveda hvala tudi vsem članom, ki ste pripomogli k bogati pojedini s kuhanimi jajci, hrenom in potičkami.  Vreme nam je bilo  naklonjeno in nam po blagoslovu omogočilo tudi prvo skupinsko vožnjo. Zapeljali smo lep krog po Beli Krajini, si v Podzemlju privoščili krajšo pavzo, od tam pa, še pred dežjem, varno pohiteli domov.

Vsakoletno srečanje v Mirni Peči je namenjeno vsakemu vozniku, da se zamisli o svoji vlogi na cesti. Vsak mora paziti nase in s tem tudi na druge v prometu. Tudi  druženje je zelo pomembno, zato se tudi tako radi vračamo v Mirno Peč. Hvala vsem, ki ste sodelovali pri organizaciji tega dogodka in tudi vsem članom, ki ste se ga udeležili. Uživajte v vseh dneh sezone, ko vas bodo ceste popeljale v nove dogodivščine!

MK Junci

Mateja Ćirić Jamnik