Pišite nam

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ime

»PROJEKT VARNO NA KOLESU« UČENCI 5. RAZREDA OŠ MILANA MAJCNA ŠENTJANŽ OSVOJILI ODLIČNO 2. MESTO

Tudi v letošnjem šolskem letu smo z učenci 5. razreda OŠ Milana Majcna Šentjanž sodelovali v projektu Varno na kolesu, v katerega je bilo vključenih 140 osnovnih šol iz vse Slovenije.

V sklopu projekta smo morali opraviti 4 naloge, ki so bile povezane s kolesarstvom. Na šoli smo izvedli kolesarski dan, ustvarjali smo stripe z naslovom »Frajerji nosimo čelado«, s pomočjo babic, dedkov in ostalih starejših občanov smo naredili raziskavo o tem, kako so oni uporabljali kolo v preteklosti in posneli video na to temo, posneli smo tudi promocijski video z naslovom »Tudi na kolesu brez telefona, prosim«, s katerim smo in bomo ljudi osveščali o tej problematiki. Video je bil s strani Zavoda RS za šolstvo izbran in predstavljen na otvoritvi 7. nacionalne konference o trajnostni mobilnosti v vzgoji in izobraževanju, ki se je letos odvijala v Laškem.

Ob zaključku projekta je strokovna komisija ocenila vse opravljene naloge in v petek, 19. 5. 2023, na zaključni prireditvi v Ljubljani razglasila letošnje nagrajence.

Učenci 5. razreda OŠ Milana Majcna Šentjanž so z odlično opravljenimi nalogami zasedli 2. mesto v Sloveniji. Zavarovalnica Triglav jim je za nagrado podarila novo kolo, učenci so dobili nove kolesarske čelade, majice in še nekaj ostalih praktičnih nagrad.

Mentorica: Alja Felser OŠ Milana Majcna Šentjanž