Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

IMG_5505
IMG_5505
Srebrna maša v Šentjanžu

V nedeljo, 24. junija 2012,  smo v Šentjanžu obhajali dva pomembna praznika: župnijsko žegnanje  sv. Janeza Krstnika in srebrno mašo našega župnika Janeza Cevca.

Žegnanje se vrši vsako leto, srebrna maša pa je na vsakih 25 let. Župnik Janez je prišel k nam iz Gorenjske in opravlja božjo službo v Šentjanžu že 19 let.
Sam obred srebrne maše je bil čudovit. Že na samem vhodu v našo cerkev, je Trebanjski dekan Klaudio Peterca izrekel dobrodošlico slavljencu. Somaševal pa je tudi sošolec našega slavljenca, pomožni škof, gospod Anton  Jamnik. Srebrnomašniku so se po maši člani ŽPS zahvalili z besedo in »novo štolo«, prav tako škofu Jamniku za obisk v naši fari in za lepo pridigo. Škof Jamnik pa je našemu slavljencu izročil jubilejni cekin.
Po lepi stari navadi se je druženje nadaljevalo pred cerkvijo, kjer so bili vsi prisotni pogoščeni s strani ŽPS, domači vinogradniki pa so poskrbeli za rujno kapljico.
Srebrnomašniku gospodu Janezu Cevcu želimo veliko zdravja in uspehov v »Pušel'cu Dolenjske«

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_sv_nikolaja_v_budni_vasi.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.