Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

Tk pav - Naj pot Posavja 2012
Tk pav - Naj pot Posavja 2012
Rudarska tematska pot Tk pav - NAJ POT POSAVJA 2012

Rudarska tematska pot Tk pav je lahko krožna ali enosmerna. Povezuje dve krajevni skupnosti (Šentjanž, Krmelj) in dve osnovni šoli. Rdeča nit poti je premogovništvo v povezavi z ostalimi naravnimi in zgodovinskimi danostmi tega področja.

Start je v Šentjanžu, na Vidmu,  kjer stoji tudi prva velika opisna tabla. Pot se nadaljuje mimo duglazije (Douglasova jelka) do Črne mlake, kot se imenuje jezerce sredi pragozda, ki je nastalo na področju dnevnega kopa. Naslednja točka z opisom se nahaja pri vzpenjači, s katero so nekdaj tovorili premog. Pot se nadaljuje do reke Hinje, kjer stoji peta opisna tabla. Trasa se zaključi v Krmelju.

Na poti sledite usmerjevalnim tablicam, na katerih je upodobljen knapec, ki vas bo na poti vodil, morda za kakšnim vogalom pričakal, sicer pa predstavlja simbol Osnovne šole Krmelj.

ZAČETEK IN KONEC POTI: Šentjanž - Videm ali Krmelj, DOLŽINA POTI:    5,1 km, ČAS TRAJANJA POTI: 2 uri, TEŽAVNOST: srednja

Info Cveta Jazbec – 031 825 053 

VEČ O ZGODOVINI RUDNIKA ŠENTJANŽ-KRMELJ

 

 

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_center.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.