Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

Selfie
Selfie
Športni dan na daljavo

Navodilo za malo drugačen športni dan nam je učitelj športne vzgoje poslal po elektronski pošti. Napisal nam je, da bomo imeli čistilno akcijo, zaradi zdajšnjih razmer pa bomo to morali opraviti v krogu družine. Nismo smeli iskati družbe sošolcev ali prijateljev. Običajno telefoni v šoli niso dovoljeni, a v tem času so pravila malo drugačna, telefon smo morali imeti poleg pijače v nahrbtniku, da smo na koncu lahko naredili selfie.

V petek, 10. aprila, smo se tako odpravili pobirat smeti. Na voljo smo imeli veliko poti v bližini doma, izbrali smo si traso od table Hrušica do odcepa Cerovec. To območje je neposeljeno, z veliko prometa in je očitno odlično mesto za odlaganje smeti. Na roke smo si nadeli rokavice, ati pa nam je naredil posebne palice s žebljem na koncu, da smo smeti lahko napikali. Odpravili smo se ob 11. uri, končali pa po dobrih dveh urah. Domov smo prišli zelo jezni zaradi količine pobranih smeti. Nemarni ljudje v gozd odlagajo odslužene sesalnike, žimnice in celo polne vreče komunalnih odpadkov.

Na koncu je bila traktorska prikolica skoraj polna smeti, pobranih na razdalji le dveh kilometrov obcestnih površin. Res smo zelo razočarani, da ljudje kljub smetnjakom, ekološkim otokom in zbirnim centrom smeti še vedno odlagajo v naravo. 

Noel Ajnihar, 6. razred, OŠ Milana Majcna Šentjanž

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spominsko_obelezje_v_murncah.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.