Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

cistilna2019 2
cistilna2019 2
Čistilna akcija 2019

Ravno pravi čas, od 30. marca do 7. aprila, pred deževnimi dnevi, smo uspešno izpeljali čistilno akcijo, ki smo jo pred časom poimenovali »pomladno urejanje«.
Žal za nas rek, da so edina stalnica v življenju spremembe, ne drži. Vsi mi bi si zelo želeli sprememb v smislu manj ali nič smeti, vendar se to žal ne zgodi, letošnja bera odpadkov je namreč skoraj enaka lanski. Brezvestneži še vedno odmetavajo pločevinke, plastične steklenice, cele vrečke z mešanimi odpadki in še marsikaj ob poteh, kjer se vozijo.
In ker ima »vsaka medalja dve plati», je dobro, da sprememb ni pri entuziazmu naših prostovoljcev, ki vsako leto znova in znova dokazujejo, da jim ni vseeno za našo okolico, da jim ni vseeno, kaj se dogaja z onesnaženo naravo in v kakšnem okolju živimo ter vsako leto pobirajo smeti za drugimi.
V tokratni akciji je sodelovalo 125 predstavnikov delujočih društev v Šentjanžu, 9 predstavnikov sveta KS Šentjanž ter učenci OŠ Milana Majcna Šentjanž. Vsi skupaj so nabrali 59 velikih in 8 manjših vreč smeti. V zabojniku, ki je bil v ta namen postavljen na parkirišču pred šolo, so se res znašli tudi kosovni odpadki, ampak vseeno boljše kot v naravi ... ljudje verjetno pozabljajo, da je mogoče enkrat letno brezplačno dobiti kontejner za kosovne odpadke.
Hvala vsem predsednicam in predsednikom društev ter vsem sodelujočim. Na snidenje prihodnje leto!
Za TD Šentjanž MŠB

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

travniki_v_hinjah.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.