Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

Hinje asfalt 1
Hinje asfalt 1
V Hinjah smo dobili asfalt

Že dolgo je med vaščani Hinj tlela želja, da bi tudi drugi del vasi dobil asfaltno cesto, táko moderno in široko.
Lani smo se zopet začeli pogovarjati, da bi radi imeli dobro cestno povezavo od sredine vasi pa do konca, do "Šrajfka", torej v dolžini 1.150 metrov. Ker so mladi začeli kazati interes, smo se odločili in sklicali sestanek pri Janezu v garaži. Pred tem pa smo pripravili spisek možnih kandidatov za sofinanciranje asfalta in vse parcelne številke, ki so mejile na traso. Povabili smo tudi predsednika KS Boštjana Krmelja, ki nam je dal pomembne napotke in navodila. Tudi sosed Zdravko je bil zagnan, verjetno še bolj kot domačini, saj je nekaj časa nazaj v svojem domačem kraju bil v gradbenem odboru. Na predlog je bil izvoljen gradbeni odbor, ki je imel veliko dela s pripravo dokumentacije in pogodb, sestavil je ključ denarnih prispevkov za posamezne skupine vaščanov. Ko je bila papirologija urejena, smo izbrali izvajalca del ter datumsko določili izvedbo zemeljskih del. Akcija je stekla. Prostovoljci smo ob trasi, kjer je bilo potrebno, podrli drevesa, grmovje, pomagali pri kakšnih prepustih čez cesto. Lahko bi rekli, da smo dokaj aktivno sodelovali pri akciji.
Prišel je dan, ko so pripeljali stroje in asfalt, a zaradi premalo skupin pri cestnem podjetju, so položili asfalt samo po glavni trasi, brez dvorišč. Zato smo morali za dvorišča dobiti drugega izvajalca, ki je nekaj tednov za tem prišel položit asfalt tudi po dvoriščih. Mislim, da so stranke z dvorišči zadovoljne, pa čeprav je bilo malo dražje od predvidenega zneska.
Istočasno se je na predlog vaščanov uredilo tudi križišče. Znižal se je nivo meje, cestišče pa se je dvignilo za cca 40 cm, tako da je križišče veliko bolj pregledno, prav tako je meteorna voda speljana z vseh treh delov ceste. Tudi zabojniki za ločevanje odpadkov so dobili asfaltni dostop. Kar malo važni smo!
Za to uslišano željo vaščanov se Občini Sevnica in županu Srečku Ocvirku lepo zahvaljujemo.

Gradbeni odbor Hinje

Hinje asfalt 2

Hinje asfalt 2

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

Cerkev-na-Leskovcu.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.