Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

pohodne-poti-dozivetij
pohodne-poti-dozivetij
»Posavske poti prijetnih doživetij«

V Posavju se pod vodstvom Centra za podjetništvo in turizem iz Krškega  konec septembra zaključuje prva faza projekta Posavske poti prijetnih doživetij, pri katerem so regijski partnerji – CPT Krško, KŠTM Sevnica, KTRC Radeče, Občina Kostanjevica na Krki, TD Sromlje in TD Šentjanž uspešno izvedli predvidene aktivnosti.

TD Šentjanž je bilo pri tem zelo aktivno in zasnovalo Rudarsko pot TK PAV.

V Radečah bo konec septembra zaživela UČNA POT SAVUS s poudarkom na inovativni interpretaciji naravne in kulturne dediščine, v Boštanju bodo otvorili NARAVOSLOVNO POT AZALEJA, v Kostanjevici na Krki bodo obiskovalci spoznali USKOŠKO POT, v Brestanici pa bodo na POTI TRAPISTOV oživele zgodbe trapistov. Na Sromljah so že obstoječi Sromeljski pešpoti dodali svežo vsebino in jo poimenovali POT SONCA IN VINA.

Otvoritve poti bodo vse občine proslavile v okviru 1. POSAVSKEGA FESTIVALA POHODNIŠTVA, ki bo potekal v septembru in oktobru in bo prvič v taki obliki privabljal pohodnike iz cele Slovenije. Snovalci poti si želijo, da bi festival obiskalo čim več ljudi, saj se bosta na pohodih zrcalila njihov trud in delo, ki so ga vložili v preteklih mesecih. Hkrati pa želijo, da k festivalu v naslednjih letih pristopi čim več društev z že obstoječimi potmi in se organizirana ponudba pohodov še poveča. Našim gostom bi na ta način omogočili, da se udeležijo večjega števila pohodov in uživajo v lokalni ponudbi hrane, pijače ter podeželskih namestitev. 

vir: posavje.info

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spomenik_sredi_sentjanza.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.