Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

RS044
RS044
ŠENTJANŠKA TRŽNICA IN OTVORITEV RAZSTAVE ARTEKO KLJUB DEŽJU

Tudi letošnjo zadnjo septembrsko nedeljo je Turistično društvo Šentjanž v pušl´cu Dolenjske organiziralo Šentjanško tržnico, ki se je tokrat zgodila že dvanajstič. Zaradi slabe vremenske napovedi sta bila program in število tržničarjev precej okrnjena, vendar so bili sodelujoči kljub temu zadovoljni z izplenom. Domači pridelovalci mlečnih izdelkov, mesnin, medenih dobrot in povrtnin ter učenci OŠ Milana Majcna Šentjanž so tokrat v Kulturno dvorano Šentjanž vabili ne maloštevilne obiskovalce.

Se je pa pod streho dvorane v sklopu tržnice zgodil še en dogodek. V sodelovanju z Zavodom MUK Qra je namreč Turistično društvo organiziralo tudi odprtje razstave del, ki so nastala v sklopu julijskega ArtEka na temo »Čista misel«. Odprtje so glasbeno popestrili Jani in Zoran Košir ter Andrej Fon. Na ogled so bila postavljena dela Andree Bambic iz Nemčije, Suzane Stojadinović iz Srbije, Maje Pogačnik iz Štanjela, Lojzeta Kalinška z Brnika, Boštjana Gunčarja iz Kranja, Nevenke Flajs iz Krmelja, Toneta Zgonca iz Boštanja, Nene Bedek, Matica Svažiča in Ane Jazbec iz Sevnice ter Jerce Šantej, ki je bila tudi letos umetniška vodja, zakladnica idej in ena od organizatork dogodka. Vse prisotne sta pozdravila tudi predsednik sveta KS Šentjanž Boštjan Repovž in podžupan Občine Sevnica Janez Kukec. Ob tej priložnosti je bil izdan tudi katalog vseh zbranih umetniških del.

Pred omenjenim odprtjem razstave pa je bilo v organizaciji Turistične zveze Občine Sevnica in v prisotnosti »Lisičke, ki giba« v počastitev dneva turizma na parkirišču v Šentjanžu namenu predano zeleno okno, ki usmerja pogled proti Pristavi. Kot je povedala predsednica Turistične zveze Cveta Jazbec, je pridobitev posvečena našemu sokrajanu in zgodovinarju Janezu Kosu, ki je s svojo zapuščino in zakladnico podatkov omogočil, da se bo zgodba nadaljevala in rodila še več zelenih oken, ki bodo pogled usmerjala na obronke travnikov naše krajevne skupnosti in nas spominjala, kdo je tod živel včasih ter kako je pokrajina takrat izgledala in se poimenovala.

Čeprav zna biti vreme včasih neusmiljeno, nam je dogajanje v nedeljo v Šentjanžu dokazalo, da kjer sta doma dobra volja in čista misel, ni ovir za lep in doživet dan v dobri družbi.

Petra Majcen, TD Šentjanž

Foto: Judith Zgonec

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

puslc_dolensjke.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.