Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

4
4
ARTEKO ŠENTJANŽ 2021

Čeprav leto od zaključka jubilejnega desetega ArtEka ni bilo ravno optimistično, je zelo hitro minilo in preteklo soboto se je tako zaključil že 11. ArtEko Šentjanž. Tudi letos so se umetniku od torka do nedelje v organizaciji Turističnega društva Šentjanž in Zavoda MUK Qra družili in ustvarjali na domačiji Felicijan v Peklu pri Šentjanžu. Letošnjemu ArtEku so svojo barvo na platnu pod taktirko umetniške vodje Jerce Šantej dodali Dime Temkov iz Makedonije, Vasja Urlih in Brane Širca iz Ljubljane, Tatjana Mijatović iz Radencev, Tina Konec iz Oplotnice, Tone Zgonec iz Boštanja, Ana Jazbec, Nena Bedek in Matic Svažič iz Sevnice ter Vili Lamovšek iz Mokronoga, ki je dogajanje fotografsko dokumentiral. V soboto, 10. julija se je tako v prisotnosti lepega števila prijateljev umetnosti zgodila otvoritev delovne razstave, ki sta jo z glasbenim vložkom na saksofonu popestrila Andrej Fon in Tit Knez Majcen. Tema letošnjega ArtEka se je ponujala sama po sebi. Tako so ob sotočju dveh potokov in v neposredni bližini izvira stoletne vode umetniki letos ustvarjali na temo vode. Spet so nastala čudovita in povedna dela, ki bodo ponovno na ogled postavljena zadnjo nedeljo v septembru, v okviru Šentjanške tržnice, na Repovževi štali v Šentjanžu. Petdnevno dogajanje v Peklu so popestrili tudi spremljevalni dogodki. Tako je Rok Petančič v sredo izvedel vodeno degustacijo izbranih posavskih vin, Bojan Novšak pa je dogodku piko na i dodal s predstavitvijo unikatne lesene salamoreznice. V petek zvečer je ArtEko gostil Jožeta Meha, ki je umetnikom in obiskovalcem predstavil akvaponično pridelavo hrane in projekt SATILU AqF – pametnega akvaponičnega rastlinjaka. V sredinem dopoldnevu pa so udeleženci ArtEka izvedli izlet v Radež, kjer so si pri družini Kosem ogledali nasad sivke in izdelavo izdelkov iz nje.

Nedvomno je za nami prekrasen teden, ki je minil v znamenju umetnosti in prijetnega druženja s prijatelji. Vsak, ki je že bil del ArtEko druščine, se v našo sredino rad vrača. V tem, da se kmalu zopet vidimo, smo si vsi enotni tudi letos. Lepo povabljeni, da nam sledite!

Petra Majcen

Foto: Goran Rovan

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

vinograd-jeseni.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.