Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

Pohod MM 2019 2
Pohod MM 2019 2
Jubilejni 10. Pohod po poteh Milana Majcna

Sončno zadnjo oktobrsko soboto smo se že desetič podali po poteh Milana Majcna. Po jutranjem okrepčilu in uvodnem pozdravu predsednika KS Šentjanž Boštjana Repovža in predsednice Turističnega društva Šentjanž Petre Majcen pred spomenikom v Šentjanžu smo bili povabljeni še v preddverje Kulturne dvorane Šentjanž, kjer smo simbolično predali namenu informacijsko tablo, posvečeno Milanu Majcnu, ki jo je v spominski prostor umestil Krajevni odbor ZZB NOB Šentjanž. Po pozdravu predsednice odbora Vande Gorenjc, smo se podali na prijeten, ne preveč naporen pohod.
Med potjo smo se ustavili pri mejnem kamnu v Hinjah, potem pa še pri Megi Vidmar, kjer so nas članice Turističnega društva
Šentjanž in Krajevnega odbora ZZB NOB Šentjanž skupaj z Megi prijazno pogostile. Gostoljubja, ki so nam ga izkazale, smo bili zelo veseli, saj nas je toplo vreme in prehojen dobršen del poti že kar precej užejal. Polni novih moči smo se podali naprej v smeri proti Rupi in nato strmo navzgor proti Murncam k spomeniku Milana Majcna in Jančija Mevžlja, kjer so nam člani Krajevnega odbora ZZB NOB Šentjanž pripravili kulturni program in bogato pogostitev, kot se za jubilejni pohod spodobi. Po prijetnem druženju smo se podali v dolino in v Šentjanžu sklenili krožno pot.
Zadovoljni, da smo prijetno in koristno preživeli lep pozno jesenski dan, smo si zaželeli nasvidenje naslednje leto.
Petra Majcen, TD Šentjanž

Pohod MM 2019 1

Pohod MM 2019 1

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_sv_nikolaja_v_budni_vasi.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.