Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

43040022 1862798483769341 3852898686023499776 n
43040022 1862798483769341 3852898686023499776 n
8.ŠENTJANŠKA TRŽNICA Z OTVORITVIJO RAZSTAVE DEL ARTEKO ŠENTJANŽ 2018

»naj sevniška občina postane prva občina v Sloveniji, ki bo prepovedala uporabo plastičnih vrečk« Anton Komat

Kot že sedmič do sedaj se je zadnjo septembrsko nedeljo v Šentjanžu veliko dogajalo. V organizaciji Turističnega društva Šentjanž so najrazličnejši rokodelci, pridelovalci domače hrane in gospodinje na prodaj postavili svoje izdelke in pridelke. Dogajanje so v svojem hramčku še dodatno popestrili in nadgradili tudi člani Društva vinogradnikov Šentjanž in učenci Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž. Natanko ob 11. 11 uri pa se je na prostoru pred Gostilno Repovž zgodila otvoritev razstave del letošnjih ArtEko dogodkov. Edinstveno galerijo na prostem, na steni Repovževe štale, so ozaljšala dela umetnikov, ki so v začetku julija ustvarjali na domačiji Felicijan v Peklu pri Šentjanžu in bienalno štirinajst dni prej na Gradu Podsreda.

Umetniki so opozarjali na problem plastike, ki so jo uporabljali kot material za ustvarjanje ter jo na ta način reciklirali. Kako zelo nespametna in obstoju človeštva, najrazličnejšim živalskim vrstam in naravi nasploh grozeča je uporaba plastike, je na dogodku opozoril tudi publicist in okoljevarstvenik Anton Komat, ki je pozval, naj sevniška občina postane prva občina v Sloveniji, ki bo prepovedala uporabo plastičnih vrečk. Na prireditvi je zbrane nagovoril tudi župan Srečko Ocvirk. Na sami otvoritvi je bila prisotna tudi večina umetnikov, ki je letos ustvarjala na ArtEko dogodkih. Pod taktirko Jerce Šantej so tako svojo umetniško slo v duhu plastike izživeli Ana Žerjal iz Kopra, Tomaž Dernovšek – Vinči iz Hotiča pri Litiji, Mojca Marija Vilar iz Domžal, Marko Kovačič iz Ljubljane, Jože Šubic iz Maribora, Toni Vučajnk iz Dobove, Judith in Tone Zgonec iz Boštanja, Matic Svažič in Ana jazbec iz Sevnice, Dime Temkov iz Makedonije, Maja Briski in Zaneto Paulin s Hrvaške, ter Ksenja Gorenak in Tina Konec iz Štajerske .

Dogodek je nepozabno popestril duet Zoran Košir na kitari in Andrej Fon na saksofonu. V nedeljo je bilo v Šentjanžu «peklensko« lepo. Če se nam tokrat niste mogli pridružiti, vas že danes vabimo, da nas spremljate naslednje leto.

Petra Majcen

Foto: Judith Zgonec

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spominsko_obelezje_v_murncah.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.