Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

P1080432
P1080432
Delavnice o spoprijemanJU s stresom

Štiri torke v februarju in marcu smo se zvečer zbrali v sejni sobi v Šentjanžu na delavnicah »Spoprijemanje s stresom« v organizaciji Turističnega društva Šentjanž. Delavnice je vodila gospa Petra Starešinič iz Centra za krepitev zdravja, ki deluje pod okriljem Zdravstvenega doma Sevnica. Spoznali smo osnovne značilnosti doživljanja stresa, vzroke zanj ter načine njegovega obvladovanja. Naučili smo se veščin, s katerimi si lahko pomagamo sami in izboljšamo svoje počutje (tehnike sproščanja, tehnike preusmerjanja misli in čustev, načrtovanje odziva na stresne situacije, razvijanje čustvenega zavedanja ipd.). 

Pogovarjali smo se tudi o doživljanju stresa, reševanju problemov – načrtovanje odziva na stresne situacije in izboljšanju delovanja v vsakodnevnem življenju. Med pogovorom in reševanjem praktičnih nalog smo spoznavali sebe, svoje odzivanje na stres in ugotavljali, kako in kdaj lahko v bodoče odreagiramo drugače, bolje.

Delavnice so bile dobro obiskane in zelo koristne. Stres je naš spremljevalec v vsakdanjem življenju. Če ga ni preveč, nam pomaga pri reševanju vsakodnevnih življenjskih nalog in preizkušenj. V primeru, da pa zavlada nad našim vsakdanom pa nas lahko tudi življenjsko ogrozi. Zelo prav je, da tovrstne priložnosti, ki so nam ponujene bodisi v obliki delavnic ali predavanj izkoristimo in se tako naučimo kako in kdaj si pomagati sami ali pa tudi spoznamo, da sami ne bomo zmogli in potrebujemo strokovno pomoč, ki nam je vedno dosegljiva, le poiskati jo moremo znati in imeti voljo za to.

Petra Majcen

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spomenik_sredi_sentjanza.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.