Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

20160402 104037
20160402 104037

Pomladno urejanje – Čistilna akcija 2016

Zopet smo uspešno izpeljali čistilno akcijo, ki je potekala v času od 28.marca do 3. aprila 2016. Tudi letos je akcija potekala po starem, že utečenem konceptu : vsa gospodinjstva so dobila letake z 20 smermi čišenja, razdeljene po društvih, pobirali pa so se raspršeni odpadki ob cestah in peš poteh. Tudi letos so se akcije udeležili člani prav vseh delujočih društev v našam Šentjanžu, za kar gre velika hvala vsem predsednicam in predsednikom posameznih društev, ki so z vso resnostjo pristopili k akciji. Sodelovalo je 122 odraslih oseb, otroci Osnovne šole Milana Majcna in vrtca , ki so letos nabrali kar 18 vreč več smeti, kot preteklo leto, torej je skupno število nabranih velikih vreč 97 in 5 manjših vreč odpadkov. Žalostno je da se število smeti zvišuje in se vsebina smeti prav nič ne spreminja, še vedno prevladujejo plastenke, pločevinke in cigaretne škatlice.
Pobiralci smeti so naleteli tudi na dve divlji odlagališči predvsem kosovnega odpada in stekla, kateri bomo skušali v najkrajšem času počistiti. Onesnaževalci se resnično potrudijo, kosovne odpadke vozijo daleč v gozd... tako sva v nedeljo članici TD Šentjanž ob panoramski vožnji po šentjanških gričih naleteli na štedilnik, WC školjko, gajbe z steklenicami, hoboke polne betona, do vrha naložen avto sva pripeljali v kontejner in vse je bilo ob makedanskih cestah daleč izven naselij, ne morem razumeti ljudi, da se trudijo in tako daleč vozijo odpadke, ko pa imajo kante za smeti dosti bliže ...
Kakorkoli že, na nekaterih relacijah je bilo manj smeti, na nekaterih pa znatno več, zakaj tako, je težko razumeti, kot je težko razumeti ljudi, ki odpadke mečejo v naravo.
Ni pa težko razmeti vse odgovorne in pridne ljudi, ki so sodelovali v čistilni akciji in poskrbeli, da bo naša okolica čista in vsem nam v ponos, za kar si prav vsi zahlužijo veliko pohvalo.
TD Šentjanž, Milena Š. Bregar
Šentjanž, 05.04.2016

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_center_sever.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.