Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

5
5
Pohod  spoznajmo Dolenjsko

Člani društva upokojencev Šentjanž, se že dobro leto srečujemo na vsakomesečnih pohodih, ki potekajo vsak tretji torek v drugem kraju. V novembru smo bili gostitelji mi. Že poprej so potekale priprave , saj je bilo potrebno strasirati pot, pripraviti program in vso ostalo logistiko.

15.novembra je bilo hladno jutro, ampak sonce se je spogledovalo in pregnalo meglice in naznanjal se je lep dan. Pohodniki so prihajali in avtomobili so  se vrstili v koloni. Na avtobusni postaji je bilo dovolj prostora za varno parkiranje in za pogostitev  prav lepega števila gostov.

Po dobrodošlici, ki so jo pripravile članice društva, se je kolona podala na pot. Kaj kmalu se je naša pot dvigala v nebesne modrine in med zlate macesne obsijane s soncem. Pred nami se je odpiralo in pogledi širom Dolenjske so bili vse lepši in lepši. Prišli smo do vrha, kjer nas je čakalo gostoljubje pri družini Urbančič na Leskovcu . Po krajšem postanku smo se povzpeli na vrh griča. To je za nas najlepši kraj in razgledišče, katerega se vsak lahko vtisne v spomin. Od tu so pogledi neskončni. Spoznavali smo zasavsko, posavsko hribovje, občudovali Kamniške alpe , se ozrli proti Snežniku in Kleku ter zaključili na nežnem gričevju šentjanškega podolja.

Čez rob smo napolnili dušo in zaključili z ubranim petjem.

Nadaljevali smo do Murnic, kjer je bila kratka razlaga o herojstvu našega junaka Milana Majcna  in o času, ko je naš kraj v svoji zgodovini utrpel najhujše grozote.

Na poti do cilja je vse pohodnike čakalo še prijetno presenečenje pri Baletovi zidanici . Še enkrat smo nazdravili na naše prijetno druženje. Med gosti si lahko slišal same pohvale in na obrazu se je videlo, da so zadovoljni. Dobri so, ni kaj... je bilo večkrat slišati.

Kmalu smo izstopili iz gozda in prišli smo na cilj. Od sreče bi zavriskali na ves glas. Zmagali smo.

Nasvet za vse, ki se še odločajo ali bi pristopili in v nederje spoznali našo prelepo Dolenjsko; »Pojdite z nami in lepo bo še vam!«

Za DU Šentjanž: Cveta Jazbec

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_na_leskovcu.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.