Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSCI0023
DSCI0023
Spominski pohod po stezah odpora na Malkovcu

V spomin na požig vasi in poboj 7. talcev 2. avgusta 1942, ki so ga zagrešili italijanski fašisti, smo se zbrali pri spomeniku padlim borcem in žrtvam fašističnega nasilja. Predsednica krajevne organizacije barcev za vrednote NOB Tržišče Vladka Blas nam je podala kratek opis odpora na Malkovcu med NOB. Za pogostitev pohodnikov z dobrotami je poskrbel Aktiv kmečkih žena Tržišče.
Pot nas je vodila po grebenu nad malkovškimi vinogradi do Slančjega vrha. Pri zidanici Janeza Kukca je bil kratek počitek in okrepčilo s cvičkom. Nato smo se po stezi prvih partizanov Duletove čete spustili v Čehnarjevo dolino, kjer je bila osrednja spominska slovesnost. Poleg opisa dogotka, ki se je zgodil 17. Avgusta 1942, je bila še tradicionalna pogostitev s krompirjem in domačo slanino ter cvičkom.
Vračali smo se prek Kompolce in se pri Prijateljevi zidanici spomnili pobitih talcev in položili cvetje k spominski plošči. Pot smo zaključili pri Malusovi zidanici, kjer se je nadaljevalo tovariško srečanje ob prigrizku. Zaključek pohoda smo zalili s slovitim malkovškim cvičkom in z obljubo na ponovno srečanje leta 2017.
Žarko Čirić

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_iz_zraka.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.