Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

SD2017
SD2017
»Hura, prosti čas« in zimska nogometna liga

Športno društvo Šentjanž je v pogonu skozi vse leto. V času jesenskih počitnic smo v prostorih nove telovadnice OŠ Milana Majcna Šentjanž izpeljali tridnevni projekt »Hura, prosti čas«, financiran s strani Zavoda za šport RS Planica. Člani društva smo izvedbo skrbno načrtovali in jo tudi prostovoljno izvedli. Dejavnosti so bile namenjene predšolskim otrokom in šolarjem, ki uživajo v aktivnem preživljanju prostega časa v družbi vrstnikov. Udeležencem smo ponudili kakovostne športne igre, pri tem pa spodbujali zavedanje o pomenu gibanja v vsakodnevnem življenju.
Na športna druženja je prihajalo od 9 do 13 otrok, ki so se lahko preizkusili v različnih športnih igrah: v malem nogometu, košarki, dvoranskemu hokeju, badmintonu, igri med dvema ognjema, vleki vrvi, skakanju čez kolebnico itd. Projekt je bil varno izpeljan, poškodb ni bilo, prisotni otroci pa so izkazali veliko zanimanje že za naslednje druženje. Sklenili smo, da bomo ob zadostnem številu zainteresiranih otrok ter ob ustreznih razpisnih pogojih športno druženje ponovili. Za pomoč pri izvedbi omenjenega projekta se zahvaljujemo OŠ Šentjanž in KS Šentjanž.
Člani športnega društva smo se udeležili tudi zimske lige v Mokronogu, ki se je odvijala od novembra 2016 do konca februarja 2017. Sodelovalo je 16 odličnih ekip, ki so se razvrstile glede na lansko uvrstitev v prvo in drugo ligo. Sestavljali so jih igralci občin Sevnica, Mokronog-Trebelno in Trebnje. Medsebojno smo odigrali 10 tekem prve lige, bili do konca v boju za najvišja mesta ter dosegli odlično 3. mesto. Z izkupičkom smo izjemno zadovoljni ter motivirani za še boljše predstave tudi v prihodnje.
Vse ekipe smo se po končani zimski ligi še enkrat pomerile na enodnevnem turnirju, ki je bil izveden v športni dvorani Mokronog. Člani smo se dobro organizirali, delovali ekipno ter na koncu po streljanju iz sedmih metrov premagali tekmece iz Krmelja in osvojili prvo mesto. Glede na ekipe v finalu, smo dokazali, da se igra zelo kvaliteten nogomet v naši Mirnski dolini.
Aleš Repovž

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

puslc_dolensjke.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.