Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

20230128 184246
20230128 184246
DELOVANJE PGD VELIKI CIRNIK V LETU 2022

V soboto, 28.1.2023 je na Velikem Cirniku potekal občni zbor PGD Veliki Cirnik. Udeležili so se ga domači gasilci, gasilci sosednjih društev in ostali gostje. Povzeli smo dogajanje preteklega leta.

Skozi celo smo skrbeli za urejeno okolico gasilskega doma. Sodelovali smo tudi na čistilni akciji. V sodelovanju z Občino Sevnica smo dokončali projekt ureditve igrišča: zarisane so črte in postavljena je športna oprema. Na zemljišču za cerkvijo, kjer smo posekali les, so se izvedla zemeljska dela. Dobili smo velike površine namenjene parkirišču. Bili smo uspešni tudi na razpisu krajevne skupnosti Šentjanž in občine Sevnica.

V spomladanskem času smo pionirje in mladince pripravljali na občinsko tekmovanje. Otroci so bili veseli, da smo se spet podružili pri gasilskem domu. Na Lisci smo se udeležili razglasitve rezultatov in nadaljevali z druženjem pri gasilskem domu. V decembru smo izdelovali novoletne voščilnice ter se družili ob družabnih igrah.

V mesecu juniju smo sodelovali na intervenciji, kjer smo sodelovali pri gašenju požara na gospodarskem objektu, ki ga je zanetila strela. Na intervenciji se je zopet pokazalo, da je poleg znanja, ki ga pridobivamo na gasilskih vajah in izobraževanjih, pomembna tudi dobra oprema. To se je izkazalo tudi, ko je 5 naših članov požrtvovalno sodelovalo pri gašenju požara na Krasu. Dva člana sta pomagala pri izpeljavi Gasilske olimpijade v Celju.

Najbolj aktivni smo bili v mesecu  juliju. Uspešno smo izpeljali 25. gasilske igre brez meja. Z obiskom na tekmovanju in tudi veselici smo lahko zadovoljni.  V zahvalo za trud pri izpeljavi dogodka, smo organizirali društveni izlet na splav po reki Savi, druženje smo nadaljevali pri gasilskem domu.  

V mesecu oktobru smo organizirali gasilsko vajo.  Našim krajanom smo decembra raznosili koledarje ter s tem zbrali prostovoljne prispevke. Postavili in okrasili smo veliko novoletno smreko pred gasilskim domom.

Našteli smo le nekaj utrinkov preteklega leta in se zadovoljno ozrli nazaj, naši pogledi pa so usmerjeni že v prihodnost. Trenutno je v zaključni fazi pridobivanje gradbenega dovoljenja za prizidek oz. garažo pri gasilskem domu, ta bo namenjena novemu gasilskemu vozilu, katerega imamo namen kupiti.

Na občnem zboru smo članom podelili društvena priznanja in zahvale ter priznanja Gasilske zveze Sevnica. Letos je volilno leto, zato je bilo na občnem zboru izvoljeno tudi novo vodstvo.

Vsem članom hvala za trud, ki je namenjen društvu. Skupaj lahko naredimo veliko, zato upam, da bo tako tudi v prihodnjem letu. Z GASILSKIM POZDRAVOM NA POMOČ!

Gasilci PGD Veliki Cirnik

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

pogled_iz_zvonika.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.