Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

ASL03817
ASL03817
Obeležitev 70. letnice PGD Veliki Cirnik

Ob jubileju razvili nov prapor, predstavili zbornik in asfaltirali prostor za bodoče igrišče.

Kljub slabemu vremenu smo uspeli na Velikem Cirniku z upoštevanjem pogojev NIJZ izpeljati obeležitev sedemdesete obletnice prostovoljnega gasilskega društva skupaj s podporniki in povabljenimi gosti.

Tako smo ob jubileju razvili nov društveni prapor, ki je poseben v tem, da ima izvezeno ročno brizgalno imenovano »Ragin«. Ta je bila izdelana že v devetnajstem stoletju in je v lasti društva od sredine dvajsetega stoletja je lepo vzdrževana in je že 24 let glavni rekvizit na znamenitih Gasilskih igrah brez meja. Veliko je podpornikov, največji so botri prapora: Jože Lazar, Ključavničarstvo Bartolj in Kvadra mobil, Boštjan Berk ter častni član Janez Valant.

Ob tem jubileju smo s pomočjo občine Sevnica prišli do novo asfaltiranih površin, ki so namenjene za športno igrišče, tako sta ob tej priložnosti župan občine Sevnice Srečko Ocvirk in predsednik gasilskega društva Veliki Cirnik Robi Dragan ob pomoči Šentjanških mažoret slavnostno prerezala trak na prostoru kjer bo v bodoče igrišče na Cirniku.

Velika pridobitev je tudi zbornik, ki opisuje zgodovino društva, poleg tega smo izpostavili nekatere posameznike, ki so pomembno prispevali k obstoju in razvoju gasilskega društva ter naredili opis zajemanja izvirske in padavinske vode v različnih zgodovinskih obdobjih na požarnem območju PGD Veliki Cirnik in tudi izpostavili podpornike, ki so nas tako številčno podprli ob tej obletnici.

Ob tem jubileju sta predstavnica Gasilske zveze Slovenije in članica upravnega odbora Ana Somrak in Gašper Janežič poveljnik Gasilske zveze Sevnica ter regije Posavje in član poveljstva GZ Slovenije, podelila PGD Veliki Cirnik plamenico II. stopnje GZS in plamenico GZS nekdanjemu dolgoletnemu predsedniku PGD Veliki Cirnik Jožetu Zaplatarju.

Teden dni kasneje so potekale še tradicionalne Gasilske igre brez meja.

Z. Remar PGD Veliki Cirnik

 

Fotografije: A. Stražišar Lamovšek                                                      

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

razkosna_zelena_pokrajina._jpg.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.