Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

IMG 7639
IMG 7639
Občni zbor PGD Veliki Cirnik 2018

V soboto 27.1.2018 smo se zbrali člani gasilskega društva Veliki Cirnik in povabljeni gosti na občnem zboru. Predstavniki društva so podali svoja poročila za preteklo leto. Leto 2017 je bilo za društvo kar uspešno, kupili smo namreč novo gasilsko vozilo, priredili 21. gasilske igre brez meja in se udeležili različnih aktivnosti. Ker je letos volilno leto je predsednik Jože Zaplatar ob predaji funkcije na kratko povzel večje opravljene projekte društva, kot je izgradnja vadbeno prireditvenega prostora, postavitve krajinsko značilnega kozolca, adaptacija in nadgradnja gasilskega doma, izvajane tradicionalnih gasilskih iger brez meja(GIBM), nakup novega vozila … Vsi govorniki so poudarili tudi njegovo uspešno povezovanje v društvu in širše, kar je tudi odlikovalo njegovo uspešno opravljanje funkcije že od leta 2002, torej polnih 16 let, kar je tudi najdaljše predsednikovanje do sedaj v društvu. Funkcijo novega predsednika pa je prevzel Robi Dragan. Ta je predstavil kar nekaj  novih planov in idej za naprej. Med njimi ureditev spodnjega dela gasilskega doma, dolgoročni plan za nakup vozila za gašenje gozdnih požarov, nakup defibrilatorja v sodelovanju z vaščani ter izobraževanje za njegovo uporabo, izvedba prireditve GIBM, veselice, …

Občni zbor so s svojim obiskom počastili tudi župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, predsednik gasilske zveze Sevnica Vinko Knez, sektorski poveljnik Simon Šmit in predsednik krajevne skupnosti Šentjanž Boštjan Krmelj. Vsi so društvu namenili kar nekaj lepih besed, pohvalili so društvo za dosedanje delo in zaželeli uspešno delo še naprej. Vabilu se je odzvalo tudi 10 sosednjih in prijateljskih gasilskih društev, med njimi tudi pobrateno društvo iz Ljubljane PGD Škofljica in društvo iz sosednje Hrvaške DVD Čakovec.

Občni zbor se je zaključil z povabilom na 22. gasilske igre brez meja, ki so vsako leto 3 soboto v juliju in  pogostitvijo ob zvoku harmonike.

Gasilci PGD Veliki Cirnik

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

vinograd-jeseni.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.