Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

10
10
'Igre brez meja' in prevzem gasilskega vozila na Velikem Cirniku

Gasilci PGD Veliki Cirnik smo v soboto, 15.7.2017, že 21. leto zapored pripravili Gasilske igre brez meja. Tekmovanja se je udeležilo 15 ekip iz širšega okolja. Tekmovalci so se pomerili v treh igrah, katere so vsako leto različne, ena izmed njih pa vedno poteka s staro ročno brizgalno.

Po tekmovanju smo v uporabo prevzeli novo gasilsko vozilo, GVM-1, s štirikolesnim pogonom, kar je bila dolgoletna želja društva, saj bomo sedaj lahko zagotovili boljšo požarno varnost.

E-šalon gasilcev na čelu s poveljnikom društva Jankom Kosom je prišel na prizorišče, kjer je Pevski zbor Društva vinogradnikov Malkovec zapel Zdravljico in otvoril prireditev. Zapeli so nam še nekaj pesmi, nato pa nas je nagovoril predsednik društva, Jože Zaplatar: »Za nas je bil v zadnjem obdobju cilj opremiti društvo z vozilom, ki bo zadostovalo našim potrebam. Kot veste, je območje našega društva hribovito in marsikje težko dostopno in smo potrebovali vozilo s štirikolesnim pogonom. Kljub temu, da smo o tem razmišljali že dlje časa, so bile naše besede o novem kombiju že v letošnjem letu nepredstavljive. Ob koncu lanskega leta se je ponudila priložnost, ki smo jo zagrabili z odprtimi rokami in nam je uspelo uresničiti naše sanje. Čeprav se zdaj zdi, da smo postorili vse, kar je bilo potrebno, nas tudi v prihodnje čaka veliko dela. Verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo izpolnjevati naše poslanstvo.«

Nekaj besed sta nam namenila tudi gospod župan občine Sevnica Srečko Ocvirk in predsednik Gasilske zveze Sevnica Vinko Knez, prisoten pa je bil tudi poveljnik Gasilske zveze Sevnica in regijski poveljnik Gašper Janežič.

Ob prevzemu vozila svojemu namenu smo se zahvalili vsem gasilkam, gasilcem, društvom, donatorjem, krajanom, Gasilski zvezi, Občini in Krajevni skupnosti ter vsem, ki so pripomogli k ustvarjanju zgodovine našega društva.

Pred prevzemom vozila je gospod župnik Jakob Trček vozilo blagoslovil, da bodo vsi kilometri z njim opravljeni srečno.

Boter vozila gospod Janez Valant je bil zaradi zdravstvenih težav žal odsoten, zato je v njegovem imenu ključe vozila poveljniku predal skrbnik vozila Mirko Koritnik, poveljnik pa jih je izročil šoferju Tomažu Remarju, ki je kombi tudi preizkusil in vsem obiskovalcem pokazal, da deluje.

Sledila je razglasitev rezultatov: slavila je ekipa Na hitro zbrani Trebelani, 2. mesto so dosegli gasilci PGD Primož, 3. pa PGD Krmelj. Ženska ekipa je bila tokrat le ena, vendar so gasilke iz PGD Zabukovje kljub temu dokazale, da so si pokal res zaslužile.

Po uradnem delu pa je sledil zabaven večer, kjer smo se zavrteli ob zvokih ansambla Nebo.

Gasilci PGD Veliki Cirnik​

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_center.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.