Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

IMG 20160716 161732
IMG 20160716 161732
Dvajsete gasilske igre brez meja na Cirniku uspešne kljub dežju

Tradicionalna prireditev, gasilske igre brez meja, GIBM, ki ima zaradi uporabe brizgalne iz konca 19. stoletja tudi etnološki značaj, je letos izredno dobro uspela. Ker je bilo prijavljenih veliko ekip je organizatorji nismo hoteli odpovedati in izkazalo se je, da je bila to dobra odločitev, saj je bil po igrah zvečer obisk presenetljivo dober, tudi na račun odpovedi veselic drugod. 

Tako so bile dvajsete GIBM na Velikem Cirniku tradicionalno izpeljane tretjo soboto v juliju. Nastopilo je 24 ekip iz devetih slovenskih občin in ena ekipa iz sosednje Hrvaške, in sicer iz Čakovca. Od ženskih ekip so bile najboljše iz Studenca, med moškim so bil pa zmagovalci iz Trebelnega.

 V imenu Gasilske zveze Sevnica je nastopajoče in domačine pozdravil poveljnik Gašper Janežič. Pokale in priznanja sta podelila podpredsednik PGD Veliki Cirnik Robi Dragan in poveljnik Janko Kos. Član organizacijske ekipe Zdravko Remar pa je predstavil kratek povzetek gasilskih iger, katerih osnova je stara brizgalna "Ragin", s katero se vedno, letos že dvajsetič, izvede ena od iger.  Po razglasitvi je za tekmovalce in domačine ubiral strumne viže ansambel Veseli Dolenjci, na katerega smo domačini zelo ponosni. Tudi enaindvajsete gasilske igre brez meja boste imeli možnost obiskati tradicionalno tretjo soboto v juliju popoldan.

Zdravko Remar,  PGD Veliki Cirnik

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_center_sever.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.