Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

Gasilske igre brez meja na Velikem Cirniku 2013
Gasilske igre brez meja na Velikem Cirniku 2013
Gasilske igre brez meja na Velikem Cirniku 2013

»V različnih igrah se lahko pomeri ženska ali moška ekipa, ki šteje sedem oseb. Ni pogoj, da so gasilci, je pa nujno, da se pravočasno prijavijo. Ena od iger bo s staro ročno brizgalno, imenovano »Ragin«, ki izhaja še iz 19. stoletja in je še tako 'fit', da se ne boji še tako zagnanih tekmovalcev.

Če ne verjamete, lahko poskusite. Startnine ni, dobi pa vsak tekmovalec nekaj za popit in malico,« so zapisali organizatorji PGD Veliki Cirnik v vabilu na 17. Gasilske igre brez meja, ki so v preteklem sončnem sobotnem popoldnevu privabile v majhno hribovsko vas Veliki Cirnik v sevniški občini sedemindvajset ekip iz šestih občin in treh regij.

Med Na mokro-šaljivih gasilskih igrah so tako kot lansko leto tudi letos dosegle najboljši rezultat v ženski konkurenci članice PGD Studenec. ženskimi ekipami so slavile članice PGD Studenec, drugo mesto so zasedle predstavnice PGD Šentjanž 1, tretje pa članice PGD Sv. Rok iz sosednje občine Šentrupert, četrto mesto so osvojile članice PGD Breg. Najboljši med moškimi ekipami so bili iz PGD Poklek nad Blanco, drugo mesto so osvojili člani PGD Hmeljčič pri Mirni Peči, tretje pa PGD Primož 2, četrto mesto so si delili z enakim številom osvojenih točk PGD Primož 1 in 3 ter DPM Nebesa 2.   »Šaljive in mokre gasilske igre so namenjene prijetnemu in sproščenemu druženju. Potekajo vedno tretjo soboto v sedmem mesecu. Predsednik PGD Veliki Cirnik Jože Zaplatar je ponosen na edino društvo, ki deluje v kraju in ki je vse bolj prepoznavno.Veseli nas, da se vsako leto prijavi kakšna ekipa več. To pomeni, da so zadovoljni z našo organizacijo in s potekom iger. Seveda vsakim igram sledi tudi gasilska veselica z dobrim ansamblom,« je pripovedoval predsednik PGD Veliki Cirnik Jože Zaplatar, ki poveljuje gasilski enoti že 11 let. Za še zabavnejši del letošnje prireditve, ki se je zaključila v zgodnjih jutranjih urah, je po razglasitvi rezultatov skrbel ansambel Pogled, poskrbljeno pa je bilo tudi hrano in pijačo.  

Z organizacijo gasilskih iger bodo v kraju, v katerega se je mogoče pripeljati po urejeni cesti iz sevniške ali trebanjske smeri, nadaljevali, saj želijo privabiti v to hribovsko vas v KS Šentjanž, ki šteje okoli 100 prebivalk in prebivalcev, vsaj enkrat na leto čim več ljudi in se skupaj z njimi poveseliti.  

S.R.

vir: posavje.info

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

travniki_v_hinjah.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.