Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSC03215
DSC03215
Šentjanški gasilci smo opravili pregled dela

Šentjanški gasilci smo se zbrali na občnem zboru 23. februarja, kjer smo pregledali in ocenili delo v minulem letu. Ugotovili smo, da je bilo leto 2012 uspešno, saj smo organizirali in izvedli vse načrtovane dejavnosti (postavitev mlaja, pogostitev pohodnikov na Kamenškem, Florjanovo žegnjanje v Budni vasi, tekmovanja, izobraževanja, srečanja ...), vse načrtovane nabave zaščitne opreme in usposabljanja.

Če na kratko povzamem: na tekmovanje, ki ga organizira GZ Sevnica, smo peljali pet ekip mladih; ekipo cicibanov in pionirk, ekipi pionirjev ter ekipo mladincev, ki so s tekmovanja prinesle dva pokala. Ocenili smo, da so doseženi rezultati zelo lepi, lahko pa bi jih še malce izboljšali. Delovale so tudi ekipe članov, članic in veteranov. Veterani so se udeležili vseh pokalnih tekmovanj v občini. Tudi njihovi rezultati so bili spodbudni. Naše člane smo tudi izobraževali. Osem članic in članov je uspešno zaključilo nadaljevalni tečaj za gasilca in so s tem pridobili čin gasilec. En član se je usposobil za delo z dihalnim aparatom, eden pa za vodenje velikih intervencij Mlade smo peljali na izobraževanje v Sevnico, kjer si je deset mladih s prikazanim znanjem pridobilo čin pionir gasilec in dva gasilec mladinec. V jeseni smo za gasilsko mladino organizirali delavnice in kostanjev piknik. Organizirali smo tudi veliko vajo v Murncah pri Rudiju Lazarju. Na vaji so sodelovali gasilci društev 3. sektorja (Telče, Tržišče, Krmelj, Veliki Cirnik in Šentjanž) z vso razpoložljivo tehniko.

Na žalost moram omeniti tudi intervencije. V preteklem letu smo kar petkrat intervenirali. Dvakrat v domačem okolju, kjer smo odstranjevali posledice oktobrskega snegoloma, dvakrat smo bili pozvani na pomoč v KS Tržišče (vas Polje in Spodnje Vodale) in enkrat na lažni alarm v Podboršt.

Zopet se je pokazalo, kako pomembna je naša avtocisterna. Čeprav smo včasih deležni tudi kakšne kritike, lahko povemo, da smo v lanskem letu prepeljali preko 960 m3 pitne vode in tako krajanom in občanom omogočili oskrbo s to naravno dobrino.

Potrebno je omeniti tudi vzdrževanje avtocisterne, kajti slišimo, da smo predragi, da je prevožen kilometer zelo visoko cenjen, a premalo se zavedamo, da to delo opravljamo prostovoljno in seveda z velikim ponosom, a za polovično ceno, kot jo predpisuje cenik, sprejet na GZ Slovenije. Če nadaljujem z vzdrževanjem avtocisterne, moram omeniti, da smo zamenjali 4 gume in kardansko gred, kar predstavlja približno 1500 evrov stroškov. To pa še ni vse, saj je potrebno natočiti tudi gorivo, menjati olje, filtre in …

Z velikim veseljem pa lahko povem, da nam je v letu 2012 uspelo zagotoviti sredstva za dopolnitev nujno potrebne opreme. Nabavili smo tri pare intervencijskih škornjev, dve baterijski svetilki za na čelado, eno veliko baterijo za vodjo intervencije, podkape, napise članov za na intervencijske in delovne obleke, dva triopana, zaščitni pas, 18 delovnih oblek, tri bunde in svečano obleko.

Ob tej priložnosti naj se še enkrat zahvalim vsem našim sponzorjem in vam, spoštovani krajani in krajanke, za vse vaše prostovoljne prispevke.

Kar pošteno smo že zakorakali v leto 2013 in naš program je že v teku. Pripravljamo se tudi na postavitev mlaja, žegnanja v Budni vasi in v teku so priprave na tekmovanja, ekipa veteranov pa že uspešno tekmuje. Poleg tega pa se že intenzivno pripravljamo za izpeljavo dolgoročnega programa PGD Šentjanž. Do leta 2017, ko bomo praznovali 110-letnico delovanja, želimo obnoviti oziroma zamenjati avtocisterno. Trenutno smo v fazi pridobivanja predračunov in potrebne opreme za nadgradnjo. Želimo si, da bi novo pridobitev, ki je velikega pomena za šentjanške gasilce in širšo skupnost, prevzeli že leta 2015. 

Z gasilskim pozdravom: »NA POMOČ«.

Boštjan Repovž, predsednik PGD Šentjanž

 

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_sv_nikolaja_v_budni_vasi.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.