Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

1 061
1 061
Srečanje gasilskih veteranov v Šentjanžu

Šentjanški gasilci smo letos organizirali srečanje veteranov Gasilske zveze Sevnica. Zbrali smo se v soboto, 24. novembra, ob 14. uri na parkirnem prostoru v Šentjanžu. Bilo nas je kar 95, zato smo se razdelili v tri skupine in podali na pot degustacij in ogledov.

Bil sem v skupini, ki se je najprej ustavila v gostilni Repovž, kjer smo poskušali njihove dobrote iz kuhinje, sadovnjaka in vinograda. Nato smo se peljali do Murnc, kjer smo prisluhnili opisu spominskega obeležja Milanu Majcnu in Jančiju Mevžlju, ki ga je pripravila Cvetka Jazbec.

Pot smo nadaljevali na Leskovec, kjer smo si ogledali vas, ki nosi naziv Najlepše urejena hribovska vas v letu 2005. Okrepčali smo se z dobrotami, ki sta jih pripravili Tina Starina in Jožica Urbančič. Po krajšem postanku smo se spustili čez Bržane in Gaj na Brunk, kjer nas je z zvoki harmonike sprejela družina Škoporc Zavrl. Duška nam je predstavila znamenitosti bližnje cerkve. Prisluhnili smo njeni predstavitvi in namesto aplavza se je zaslišalo ubrano prepevanje cerkvenih pesmi. Po končani predstavitvi smo poskusili še njeno ocvirkovo potico in kuhano vino. Ob zvokih harmonike Škoporčevega ata smo še zapeli in se polni lepih vtisov odpravili v Kulturno dvorano Šentjanž, kjer so nas že čakali učenci in učenke OŠ Milana Majcna in Šentjanški jurjevalci z zanimivim kulturnim programom, ki sta ga oblikovali Jožica Pelko in Alja Felsar. Cvetka Jazbec nam je v dvorani na kratko predstavila še nekaj zanimivosti iz zgodovine Šentjanža. V dvorani sta se nam pridružila tudi predsednik Gasilske zveze Slovenije, tovariš Toni Koren, in predsednik Gasilske zveze Sevnica, tovariš Zvone Košmerl. Vse navzoče sta pozdravila in nagovorila.

Druženje gasilskih veteranov se je nadaljevalo do večernih ur ob sproščenem kramljanju in prepevanju ob zvokih harmonike, katero je z velikim veseljem raztegoval Luka Repše. Ob pozdravu in stisku rok smo prejeli veliko pohval in zahval za lepo speljano sobotno popoldne.

Vsem sodelujočim se ob tej priložnosti še enkrat najlepše zahvaljujem.

Boštjan Repovž

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_na_leskovcu.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.