Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

kolo3
kolo3
16. MARATON DOLENJSKE BALANCE PO MIRENSKI DOLINI

Kolesarski klub Dolenjska Balanca je minulo nedeljo, 26. 6. 2022 v Mokronogu pri gasilskem domu, organiziral že 16. kolesarski Maraton po Mirnski dolini. Tudi za letos so si zadali tri proge, veliki maraton v dolžini 51 km, mali maraton v dolžini 32 in družinski maraton v dolžini 12 km. In seveda nismo manjkali tudi mi, MK Šentjanški Junci, ki smo poskrbeli, da je maraton potekal varno in tekoče.
Vse tri trase so potekale po dolini reke Mirne in Temenice ter po okoliških gričih. Pred samim štartom je kolesarje in kolesarke nagovoril in jim zaželel srečno vožnjo, predsednik kluba Dejan Jerele. Maraton je bil izpeljan po zanimivih krajih Mirnske doline in njihovih znamenitostih. Šentjanški Junci smo na maratonu sodelovali že tradicionalno, zato so nam bile naloge jasne. Kar 6 spremljevalnih in dobro označenih motoristov se je razporedilo med kolesarje in tako spremljalo večje in manjše skupine kolesarjev. Karavana se je razdelila, posamezni kolesarji so pritiskali na pedala predvsem od Gabrijel proti Krmelju in nazaj proti cilju v Mokronogu. Motoristi smo tako poskrbeli, da so kolesarji kolesarili varno in v svojem ritmu. S svojo prisotnostjo smo usmerjali promet, delno ali popolnoma zapirali ceste, križišča in krožišča ter spodbujali rahlo upehane kolesarje. Sonce nas je močno pregrelo, a organizatorji niso pozabili na dehidracijo. Okrepčali smo se lahko kar na dveh postojankah.
Vsi udeleženci smo po zaključku prejeli spominsko majico kluba, pijačo na dveh okrepčevalnicah ter odlično malico in vodo na zaključku. Malico so pripravljali člani PGD Mokronog-Trebelno in člani Turističnega društva Mokronog-Trebelno, ki so pražili krompir. Članice DPŽ Tavžentroža so spekle domači kruh in zbrane kolesarje posladkale s številnimi dobrotami. Dogodek sem povezovala Mateja Ćirić Jamnik.
Po končanem maratonu so bili podeljeni pokali za najstarejše in najmlajše udeležence ter najštevilčnejše ekipe in družine. Izžrebane so bile številne lepe nagrade ter glavna nagrada podjetja M Tom počivalnik.
MK Junci smo ponosno in odgovorno opravili svojo nalogo in smo na koncu zelo zadovoljni, da so vsi udeleženci 16. Maratona Dolenjske Balance po Mirenski dolini prišli na cilj varno, nasmejani in zadovoljni. Se že veselimo 17. maratona.

 

MK JUNCI
Matej Ćirić Jamnik

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_iz_zraka.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.