Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

hrast4
hrast4
V SPREMSTVU Kluba ljubiteljev starih vozil Mirenske doline - Hrast Tržišče

Na soboto, 28. 5. 2022 je potekala prireditev Oldies Goldies classic car meeting društva Oldtimer-jev Hrast Tržišče, katere udeleženec je bilo tudi naše društvo MK Šentjanški Junci. Je že res, da se je poleg našega spremstva starodobnikov vrinil še dež, a nas to ni odvrnilo da se nas je 7 članov zbralo pred njihovimi klubskimi prostori. Po okusnem zajtrku smo se okoli pol enajste ure odpeljali na panoramsko vožnjo proti Brestanici. V senci gradu Rajhenburg so nas prijazno pogostili v gostilni Pečnik. Topel odojek je bil slasten in nas je tudi malce ogrel. Pot smo nadaljevali čez Brestaniški most in se po levem bregu Save peljali do Sevnice, zavili proti Planini in se pripeljali do Posestva Krakovo, kjer z večstoletno tradicijo pridelovanja vin domuje Vinska klet Mastnak. A četudi če ne popiješ kozarčka, te vseeno prevzame podzemna vinska klet in veličina ter modernizacija pridelave cvička, modre frankinje in penin. Po degustaciji smo se ustavili še v gostilni Felicijan na pijači in zadnji del pot nazaj proti Tržišču, kjer nas je čakal domač, vroč in dišeč golaž.
Našo nalogo poskrbeti za varnost slabih sto starodobnikov na ravninski panoramski vožnji smo opravili z odliko, brez težav in okoli štirih popoldne prepustili druženje članom društva Oldtimer Hrast Tržišče pri njihovih klubskih prostorih. Mi smo se odpravili domov, naslednje leto pa se bomo takšnega dogodka zopet z veseljem udeležili.

MK JUNCI
Mateja Ćirić Jamnik

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_sv_nikolaja_v_budni_vasi.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.