Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

20220410 093539a
20220410 093539a
DAN VARNE VOŽNJE MOTO KLUBA ŠENTJANŠKI JUNCI

Moto klub šentjanški Junci deluje že dvanajsto leto. Pomladno sonce kar vabi na sonce, a kot pretekla leta, je nujno obnoviti znanje vožnje z motocikli. Tako je v nedeljo, 10. 4. 2022 potekala letošnja preventivna akcija varne vožnja z motocikli, ki se jo je udeležilo približno 35 udeležencev. K sodelovanju je pristopila tudi Prometna Policija Novo mesto in ekipa prve pomoči III Sektorja, Gasilske zveze Sevnica. Osrednja dela dneva sta bila poligon varne vožnje in tečaj temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja in lutke. Pod budnim očesom policista so vsi vozniki lahko preizkusili svoje praktično znanje vožnje na skrbno pripravljenem poligonu. Prav tako pa so udeleženci dogodka z veliko strokovnega znanja gasilcev/reševalcev spoznali kako ravnati v primeru ponesrečenega motorista. Policista in prostovoljci so odgovorili na mnoga vprašanja in vsi si le želimo, da njihovih izkušenj ne bo potrebno preizkušati tudi v pravih nesrečah.

Vsi udeleženci smo z zanimanjem in navdušenjem vsrkavali znanje, ki smo ga bili deležni. Zavedamo se, da so tovrstne delavnice koristne in potrebne za izboljšanje varnosti, tako motoristov, kot ostalih udeležencev v prometu. Zagotavljamo, da bomo še nadaljevali z organizacijo tovrstnih dogodkov, ter jih programsko v prihodnje še obogatili.

V imenu celotnega Moto Kluba šentjanški Junci se iskreno zahvaljujem policistu iz prometne policije Novo mesto, ker si je vzel čas, ter nam s svojim izjemnim znanjem in opremo  pomagal pri izboljšanju preventivne varnosti v prometu. Zahvaljujemo se ekipi prve pomoči III Sektorja, GZ Sevnica za izredno strokovno podane praktične ponazoritve in nasvete ravnanja v primeru nesreč. Zahvaljujemo se tudi podjetjema Armat in Prehrana pri Marjani, ki nam je odstopilo svoj prostor za postavitev in izvedbo poligona.

Ob zavedanju, da lahko za varnost največ naredimo sami predvsem z odgovorno vožnjo in upoštevanjem vseh predpisov, si želimo letošnjo motoristično sezono mnogo varnih in navdihujočih kilometrov.

Mk Junci

 

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

puslc_dolensjke.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.