Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

Mazoretni koncert 7
Mazoretni koncert 7
Mažoretni koncert

V soboto, 16. novembra, je v Športni dvorani Šentjanž potekala letna prireditev Mažoretnega društva Šentjanž z naslovom MAŽORETNI VEČER Z GOSTI. Večer je bil namenjen predstavitvi delovanja društva, ki je letos obeležilo peto leto delovanja.
V bogatem plesnem programu so mažorete predstavile nove točke ter del točk, s katerimi so se v tekočem letu udeleževala nastopov na domačih in tujih odrih. Na oder so kot gostje povabile tudi mažoretke iz Krškega, s katerimi se srečujejo in prijateljujejo na tekmovanjih in raznih srečanjih.
Prav v posebno čast jim je bilo, da se je sodelovanju ter povabilu odzvala priznana in priljubljena Godba Sevnica, ki je pod taktirko dirigenta Matica Nejca Kreče povezovala tako plesne mažoretne točke, kot samostojne glasbene točke, pri katerih se jim je na odru pridružila Marjetka Florjančič, ki je mikrofon poprijela po več kot dvajsetih letih.
V obdobju 2014–2019 se je zamenjalo veliko mažoret, saj biti mažoreta ni lahko. Le nekaj pa je tistih, ki so začele vztrajati aprila 2014 in po tej poti, hodijo še danes. Predsednica društva Sara Sotlar je podelila priznanja za 5 let aktivnega delovanja v Mažoretnem društvu Šentjanž Lei Florjančič, Katarini Zupan, Maruši Komljanec, Juliji Lamovšek, Anji Jereb in Manci Matjašec. Zahvalo za najbolj vzorno, skrbno in prizadevno mažoreto pa je prejela Julija Lamovšek.
Po zaključni točki šentjanških mažoret je sledil koncertni del Ansambla Nemir, ki je publiko povabil na oder, da zapleše ob njihovi glasbi. Večer je povezovala Karin Trebušak.
Društvo se zahvaljuje vsem donatorjem in sponzorjem, saj bi brez njihove pomoči bilo delovanje društva močno okrnjeno. Najlepša hvala tudi PGD Šentjanž in PGD Veliki Cirnik za varovanje na prireditvi, Slavku Kermcu za oblikovanje in tisk plakatov ter VCT Ramovš Peklar Sevnica za cvetje na odru. Najlepša hvala vsem obiskovalcem, ki so s svojo prisotnostjo podprli delovanje mladega društva ter vsem staršem deklic, ki po svojih močeh prostovoljno pomagajo društvu in podpirajo svoja dekleta na njihovi uspešni poti.

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_na_leskovcu.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.