Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

01
01
Večer Mažoretnega društva Šentjanž

V soboto, 1. aprila, je v večnamenski dvorani v Šentjanžu potekala tretja letna prireditev Mažoretnega društva Šentjanž z naslovom MAŽORETA PLEŠE.

Večer je bil namenjen članicam društva, ki ga danes sestavlja okoli 40 mažoret iz Šentjanža, Tržišča, Mokronoga in Trebelnega, ki so razvrščene v dve starostni skupini in tri tekmovalne kategorije in se pripravljajo na tekmovanje na državnem tekmovanju, ki bo v maju potekalo v Laškem.

Tako so se v plesno-glasbenem večeru predstavile mažorete z gosti. Večer so odprla dekleta skupine kadet, ki so ob spremljavi gostov večera, Godbe Blanški vinogradniki odplesale uvod v zanimiv večer.

S prvim javnim nastopom se lahko pohvalijo deklice v starostni skupini od 4 do 7 let – cici skupina iz Mokronoga in cici skupina iz Šentjanža, ki so stopila srca marsikaterega obiskovalca. Za glasbeni nastop je poskrbel otroški zbor OŠ Šentjanž pod vodstvom zborovodkinje Ane Verhovšek, ki je dejaven na šolskih, izven šolskih in revijalno-tekmovalnih nastopih, kjer dosega lepe dosežke. Godba Blanški vinogradniki je odigrala del svojega repertoarja, kateremu sta se pridružila v duetu Hana Zupan in Robert Novšak.

Da ima mažoretna dejavnost v naši širši okolici dolgo tradicijo in zelo močno zaslombo, je poudaril predsednik Mažoretne zveze Slovenije Aleš Breznikar, ki je dekletom in trenerki Sari Sotlar ob tej priložnosti zaželel še veliko uspehov. Dekleta bodo letos poleg cici koraka in razširjene skupine kadet pom-pom prvič tekmovale v kategoriji kadet s palicami, ki jo v tej sestavi trenirajo dobrih 5 mesecev.

 Večer, ki ga je povezovala Suzana Lakić, se je zaključil ob prijetnem druženju ob dobrotah, ki so jih pripravili starši mažoret.

Društvo se zahvaljuje vsem donatorjem in sponzorjem, saj bi brez njihove pomoči bilo delovanje društva močno okrnjeno.

Najlepše se zahvaljuje vsem obiskovalcem, ki so s svojo prisotnostjo podprli delovanje mladega društva.

Najlepša hvala pa tudi vsem gostom, ki so obogatili program in s tem popestrili prireditev.

Za pomoč in podporo se zahvaljujejo OŠ Šentjanž ─ ravnateljici Mariji Brce, predsedniku KS Šentjanž Boštjanu Krmelju, Občini Sevnica ter Občini Mokronog-Trebelno in ne nazadnje vsem staršem deklic, ki po svojih močeh prostovoljno pomagajo društvu in podpirajo svoja dekleta na njihovi uspešni poti.

Marjetka Erman

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_sv_nikolaja_v_budni_vasi.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.