Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSC08584
DSC08584
Poklon najlepšemu mesecu s kulturno prireditvijo »Mesec maj«

Kulturno, umetniška sekcija iz Kulturno umetniškega društva Budna vas je v soboto zvečer 9. maja 2015 pripravila kulturno prireditev v kulturnem domu v Šentjanžu s katero so se poklonili najlepšemu mesecu v letu, dnevu zmage in tednu ljubiteljske kulture.

Najprej nas je Eva Keber z vnukinjo Tajo razveselila s češko pesmijo o maku, Taja je še zapela o živalskem vrtu. Čeprav se Kevin Keber šele spoprijateljuje s piščaljo nam je pogumno zapiskal kar štiri pesmice. Neža Musar je zrecitirala Čebelica leti z neba in Marija Bajt je z nami delila štiri svoje pesmi. Na povabilo v Šentjanž so se prijazno odzvali člani Likovnega društva Laško in z veseljem predstavili s čim se vse ukvarjajo.  Poleg slikanja, kar je njihova glavna dejavnost, nekaj članov svoja občutja  izraža tudi v poeziji in to so nam doživeto predstavili. Z veseljem so se odzvali povabilu, kot so dejali sami, tudi člani KUD STOPinJE iz zgornje Savinske doline. Čeprav so registrirani v Mozirju delujejo kar v sedmih občinah. Pri nas so  se predstavili ustvarjalci pisane besede. Ker so si želeli spoznati naše kraje, so prispeli že zgodaj popoldne in pod vodstvom Magde Sigmund raziskali delček teh. Z njimi nas je prišel pozdravit tudi župan občine Nazarje Matej Pečovnik. S povezovalno nitko je vse lepo prepletala Veronika Sigmund, oder pa so krasila likovna dela članic likovne sekcije ART lipa in likovnikov iz Laškega. Vse nastopajoče so pozdravili predsednica KUD Budna vas Magda Sigmund, Župan občine Nazarje Matej Pečovnik, župan občine Srečko Ocvirk in predsednik krajevne skupnosti Šentjanž Boštjan Krmelj. Za konec je iz grl Ljudskih pevk Solzice zadonela ljudska pesem.

Prijetno druženje po prireditvi ob skromni pogostitvi se je še kar nekaj časa nadaljevalo.

Za Kulturno umetniško društvo budna vas

Magda Sigmund

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spomenik_sredi_sentjanza.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.