Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

Skupna pesem
Skupna pesem
Ljudske pevke Solzice so praznovale

V soboto prvega junijskega večera, se je v kulturni dvorani Šentjanž razlegala Slovenska ljudska pesem, ki je prav prijetno božala srca in ušesa poslušalcem. Ljudske pevke Solzice so ob svojem petnajstletnem javnem delovanju s pomočjo Kulturno umetniškega društva Budna vas pripravile koncert, ki so jim ga pomagale oblikovati povabljene skupine: Koledniki iz Bušeče vasi, Ljudske pevke Ragle, Prešmentani faloti, Fantje s Preske in Etno skupina Nojek. Program je povezovala Veronika Sigmund. Ljudske pevke Solzice so izkoristile priložnost in se zahvalile gospe Rozaliji Tomažin za dosedanje vodenje skupine, gospe profesor Andreji Tomažin za pomoč pri delovanju v vseh teh letih, vsem članicam, ki so že prenehale prepevati v skupini in vsem, ki jih že petnajst let podpirajo in spodbujajo.

Vodja JSKD izpostava Sevnica Katja Plibernik in predsednik ZKD Sevnica Jože Novak sta članicam skupine podelila Maroltove značke za delovanje na področju ljubiteljske kulture in priznanje skupini za petnajst let delovanja. Ob jubileju so jim čestitali in jim zaželeli še veliko let uspešnega dela v imenu občine Sevnica podžupan gospod Jožef Žnidarič, v imenu krajevne skupnosti gospod Marko Repše in tudi nekateri predstavniki skupin ljudskih pevcev in društev. 

Za konec so vsi nastopajoči še družno zapeli skupno pesem. Po končani prireditvi pa je sledilo še prijetno druženje.

Kulturno društvo Budna vas se zahvaljuje vsem, ki so kakorkoli sodelovali in pomagali pripraviti ta prijeten večer.

Magda Sigmund predsednica Kulturno umetniškega društva Budna vas.

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_center_sever.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.