Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSC06840
DSC06840
Zbor članov Kulturno umetniškega društva Budna vas 2013

Hladnega zimskega večera 26. januarja smo se člani Kulturno umetniškega društva Budna vas zbrali pri družini Skoporc- Zavrl na Brunku na rednem letnem zboru članov društva. Za boljše razpoloženje so nam Ljudske pevke Solzice zapele ljudsko Snoč pa dav.

V pozdravnem govoru je predsednica še enkrat zaželela vsem prisotnim uspešno leto 2013, se zahvalila vsem članom za delo v preteklem letu in jh povabila k aktivnemu delovanju  tudi letos. Še enkrat se je zahvalila tudi vsem donatorjem in vsem, ki so kakor koli podprli delovanje društva in izrazila željo še po nadaljnem sodelovanju.

Po izvolitvi štiričlanskega delovnega predsedstva so bila podana poročila za leto 2012 , ki so bila po konstruktivni razpravi tudi sprejeta.Izpeljane so bile vse naloge,ki smo si jih zadali. Organiziranih je bilo osem samostojnih prireditev: različne delavnice, koncert ljudskih pesmi in kulturne prireditve. Ljudske pevke Solzice so se udležile tudi enajstih priložnostnih nastopov po vsej Sloveniji. Prav tako je likovna sekcija ART lipa sodelovla na dvaindvajsetih likovnih predstavitvah. Kulturno umetniška sekcija je z recitacijami in predstavitvijo svojih del popestrila tri prireditve. Uspešni smo bili tudi pri pridobivanju sredstev za naše delovnje.

Ponovno smo si zadali ambicionozen plan za leto, ki je pred nami in upamo na njegovo uresničitev. Predvsem želimo še naprej ohranjati zapuščino naših prednikov, sodelovati z vsemi generacijami in povezovati vse ljudi dobre volje v delovanju na področju ljubiteljske kulture in razveseljevati srca obiskovalcem naših dejavnosti. Sprejeli smo tudi logotip društva.

Na koncu nas je pozdravil podžupan občine Sevnica gospod Janez Kukec, ki je poudaril pomen delovanja takšnega društva za občino in za Slovenijo. Zaželel nam je vsaj tako uspešno delo naprej kot je bilo do sedaj in čim manj zdrsov.

Po končanem uradnem delu zbora smo se zadržali še v prijetnem klepetu, prepevanju ljudskih pesmi in poslušanju zvoka harmonike, na katero je zaigral naš novi mladi član.

Plan dela za leto 2013

14. februar 2013 ob 18.00: otvoritev skupinske likovne razstave Likovne sekcije ART lipa na gradu Sevnica.

09. marec 2013:  delavnica izdelave torte iz W c papirja in papirnatih rož.

April:   kulturna prireditev.

1. junij 2013:  koncert ljudskih pesmi ob 15. obletnici delovanja skupine Ljudske pevke Solzice.

29. junij 2013:  otroške likovne delavnice pri Musarjevih v Šentjanžu.

Julij 2013:  samostojna likovna razstava članice likovne sekcije ART lipa Irene Zgonc na gradu Sevnica.

September  2013:  skupinska likovna razstava likovne sekcije ART lipa,

                                otroška igra.

November 2013:  kulturna prireditev ob prazniku občine Sevnica.

Skozi vse leto pa sodelujemo na prireditvah ki jih organizirajo društva, organizacije, ustanove in posamezniki in nas povabijo k sodelovanju.

 

Za kulturno umetniško društvo Budna vas Magda Sigmund, predsednica

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

puslc_dolensjke.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.