Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

IMG 0141
IMG 0141
Literarno družabni večer v Kamenškem

V soboto, sedemnajstega novembra, je bil zelo lep dan in še lepši večer. Ob sedemnajsti uri smo se v Bregarjevi zidanici v Kamenškem zbrali ustvarjalci in obiskovalci Literarno družabnega večera, ki ga je v počastitev praznika občine Sevnica organiziralo Kulturno Umetniško društvo Budna vas. Na prijetno presenečenje smo Bregarjev hram polno zasedli. Po pozdravnem nagovoru predsednice, nas je v tem prijetnem ambientu pozdravil in nam čestital ob občinskem prazniku podžupan občine Sevnica gospod Janez Kukec. V svojem nagovoru je izrazil presenečenje in veselje, da kultura nastaja in se odvija tudi v zidanicah in na podeželju in ne samo v velikih dvoranah in v mestih.

Program je povezovala Veronika Sigmud, ki se je tudi pogovarjala z našimi pesniki.
Svoja občutja ob ustvarjanju in kaj jih vodi, so nam opisali ustvarjalki iz društva: Marija Bajt in Eva Keber ter gosta Marjetka Erman in vsestranski sevniški umetnik Rudi Stopar. Nekaj malega iz njihovega opusa smo ta večer slišali tudi zbrani v Kamenškem. Kot je poudaril gospod Rudi, poezija nastaja v srcu in je njegov odsev. Ta odsev pa naj vidi in občuti še kdo drug, ne samo ustvarjalec in zato so potrebna druženja, tudi takšna, kot je bilo v Kamenškem.
Kadar se k besedi pripne še melodija, nastane pesem, zato so Ljudske pevke Solzice zapele nekaj ljudskih pesmi, ki so nam razveselile srca.
Po končanem kulturnem programu smo še nekaj časa ostali v prijetnem druženju ob besedi in pesmi.

Za Kulturno umetniško društvo Budna vas zapisala
Magda Sigmund predsednica
Fotografije pa je prispeval Franci Sigmund

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

Cerkev-na-Leskovcu.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.