Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

received 1099981744194769
received 1099981744194769
TRIDNEVNI POHOD KREKOVE KONJENICE PO MEJI OBČINE SEVNICA

Prvi junijski vikend se je Krekova konjenica podala na 12. tridnevni pohod po meji občine Sevnica. Po pozdravnem nagovoru stotnika in predsednika društva, se je konjenica  podala na pot. Prvi dan nas je pod vodila skozi Šentjanž, Primož, Zavratec, Rovišče, Arto, naš cilj pa je bila Blanca. Naslednji dan smo pot nadaljevali skozi Krajna Brda, Selca, Dul pri Božiču, Podgorje do druge nočitve v Okroglicah. Zadnji dan pa je sledil spust iz Okroglic do Loke, kjer so nas že težko pričakovali, saj  nas je v parku Trubarjevega doma upokojencev pričakalo večje število oskrbovancev in prav ganljivo je bilo gledati iskrice v očeh, brskanja po žepih za skorjo kruha ali rezine jabolka, ki so imeli pripravljene za konje. Veseli, da smo vsaj malo popestrili njihov vsakdan, smo z njimi poklepetali in jih vsaj za trenutek popeljali nazaj v mladost in domači kraj. Po mimohodu smo se poslovili in se odpravili naprej do Vrhovega, sledil je vzpon na Novigrad, nato pa smo bili že na svojem terenu, ki je konjem že poznan, tako smo skozi Brunk in Leskovec, navkljub dolgi poti iskrivo topotali, saj smo se bližali končnemu cilju – Šentjanžu. Ob zaključku konjenice sta se stotnik Franci in predsednik Boštjan zahvalila konjenikom za vzorno vedenje na poti, veseli pa smo bili tudi županovega nagovora. Na koncu pa smo nazdravili srečni vrnitvi.

Konjeniki so bili vseskozi prešerno razpoloženi, posebej veseli smo bili številnih občanov ob poti, ki so nas bodrili, pogostili ali pa le pomahali.

Krekova konjenica zahvaljuje vsem gostiteljem na poti za vse kulinarične dobrote, prenočišča in vsem, ki ste kakorkoli sodelovali pri pohodu.

B.

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

pogled_iz_zvonika.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.