Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

Tadej
Tadej
V spomin Tadeju

Z bolečino in globoko žalostjo bom v imenu Društva rejcev in ljubiteljev konj Šentjanž, Krekova konjenica, napisala nekaj besed v Tvoje slovo. Verjamem, da nobeden od nas niti v sanjah ni pomislil na to, da se bo tvoja kratka a vendar bogata  življenjska pot končala na tako krut način. Ampak življenje je polno presenečenj in vse nas je presenetila vest o tvojem preranem slovesu.

V naših mislih neprestano odzvanjajo vprašanja. Zakaj se je zgodilo? Je tako hotela usoda ali je vsemu botrovalo le nesrečno naključje? Zakaj ravno ti, Tadej? Kako nam lahko nebo vzame fanta, ki je komaj začel živeti, ki je poln načrtov in ga še čaka toliko lepih trenutkov?

Odgovora pa ni - povsod le gluha tišina, ki jo trgajo kriki bolečine in reka neutolažljivih solza tvojih najbližjih in vseh nas, ki smo imeli to čast, da smo bili del  tvojega kratkega življenja. 

Že kot mali deček si ljubil konje. Z leti odraščanja  se je ljubezen do konj le še okrepila in ponosno si stopal po očetovih stopinjah, se včlanil v društvo in kasneje še v Krekovo konjenico, ki si jo na tekmovanjih uspešno zastopal. Več kot aktivno si sodeloval pri delovnih akcijah društva, nobeno delo zate ni bilo pretežko ali odveč. Konjeniki se te bomo spominjali kot mladega delovnega fanta, ki se je vedno spoštljivo obnašal do starejših in na vsakem koraku izkazoval močno ljubezen in povezanost do staršev, Joži in sorojencev.

Ne premoremo besed, ki bi povedale, kako zelo te bomo pogrešali v naših srcih. Vsi spomini, slike in čas, ki smo ga preživeli skupaj, bo ostal neizbrisan.

 Ob tej žalostni  uri slovesa nam vetrič  suši naše solze kakor, da nam želiš povedati, da si še vedno z nami, čeprav nekje tam daleč …

V svojem imenu in imenu Društva rejcev in ljubiteljev konj Šentjanž-Krekove konjenice, mamici, očiju, Joži, bratcem, sestricam, Anji in ostalim žalujočim, ob vaši nenadomestljivi izgubi izrekam globoko in iskreno sožalje.

Krekova konjenica se zahvaljuje vsem konjenikom, predvsem pa  konjenikom, ki ste se Tadeju poklonili iz konjskih hrbtov v mimohodu.

Brigita Blas

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

pogled_iz_zvonika.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.