Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

20171003 143629
20171003 143629
LIČKANJE KORUZE – OBUJANJE STAREGA OBIČAJA

V tednu otroka, v torek, 3. oktobra smo članice DPM Šentjanž v sodelovanju z DRLK Šentjanž organizirale ličkanje koruze pod konjeniškim kozolcem. Večino otrok so članice pospremile izpred šole. Kljub slabemu vremenu, se je aktivnosti udeležilo približno 30 otrok. 

Družina Strnad nam je pripravila velik kup, v katerega so se otroci takoj zapodili in začeli z delom, saj so že iz prejšnjih let sklepali, da se v kupu koruze skriva sladki zaklad. Zavzeto so ličkali, članice in otroci mladinci pa so koruzo vezali in jo obešali na rampe kozolca. Vsi so imeli dovolj zaposlitve. Po delu smo si privoščili čaj in sok, nato pa nam je g. Vinko Okorn prijazno pokazal svoje konje, pri enemu pa nam je prikazal postopek sedlanja. Pršenje dežja ni ustavilo otrok in tako so si lahko privoščili pravo ježo. Seveda pa so si morali najprej nadeti čelado. Konjenika Vinko in Boštjan sta spremljala vsakega otroka, ki si je želel na konja, ga spodbujala in varovala. Med čakanjem na vrsto pa so se lahko okrepčali s potico ocvirkovko in pečenim sončkom. 

Čeprav nam je dež malce nagajal, se otroci zanj niso menili, saj so imeli dovolj dela s premagovanjem strahu oz. uživanjem v konjevi družbi.

Hvala vsem, ki ste pomagali pri organizaciji in izpeljavi aktivnosti pod kozolcem in ob njem.

JK

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_center.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.