Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

04
04
Dedek Mraz nas je obiskal v Šentjanžu

Na mrzlo decembrsko petkovo dopoldne, je v Šentjanž prispel dedek Mraz. Otroci iz vrtca so ga težko pričakovali in se res trudili biti pridni. A čarobni december ponuja svoj čar, ko ne moreš ostati ravnodušen. Pred prihodom dobrega moža so nestrpno čakali in poslušali, če bodo slišali zvončkljanje. In prispel je ravno pravi čas. Otroci so mu za dobrodošlico zapeli pesmice, dedek Mraz pa jim je povedal zgodbico kako so zajčki dobili kožuščke. Najlepši del obiska pa so bila darila, ki jih je imel s seboj. 

Kasneje je obiskal še ostale otroke v kulturni dvorani. Tam pa so se pred prihodom dedka Mraza kratkočasili ob gledališki predstavi Sapramišja sreča, ki so jo odigrali osnovnošolci pod mentorstvom učiteljic Helene Hribar in Jožice Pelko. Zgodbica pripoveduje o Sapramiški, ki je bila prepričana, da ima smolo v življenju. Ko pa si je sama skovala srečo, je ugotovila, da so največja sreča dobri prijatelji, ki ti radi priskočijo na pomoč. 

Po končani predstavi smo skupaj poklicali dedka Mraza. Tudi tja ni prišel praznih rok. Za najpogumnejše, ki so mu zapeli je imel v cekarju skrite bonbone. Na koncu pa je seveda obdaril vse, ki so si to želeli. Preko 120 otrokom je na obrazu zasijal pristen nasmeh, ki nam organizatorjem veliko pomeni.

Ob tej priložnosti se DPM Šentjanž zahvaljuje vsem, ki so nam pri tem pomagali – Občina Sevnica, KS Šentjanž, Armat d.o.o., Lazar Mont s.p., Vladimir Odlazek s.p. in Dvigala Prijatelj d.o.o.. Hvala tudi prodajalkam v trgovini v Šentjanžu, ker so pomagale pri zbiranju naročil, učiteljicama, ki sta pripravili gledališko predstavo in učiteljici Nadi Vodišek za izvirna plakata, ki sta vabila k dedku Mrazu.

JK

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

vinograd-jeseni.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.