Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

66829
66829
Dan odprtih vrat v učnem čebelnjaku ČD Šentjanž

V Šentjanžu je bil dan namenjen ogledu čebelnjaka in spoznavanju čebel ter čebelarskih opravil. V včerajšnjem sončnem dopoldnevu je pripravilo Čebelarsko društvo (ČD) Šentjanž v sodelovanju z OŠ Milana Majcna in mažoretami poseben dogodek, ki je privabil lepo število obiskovalk in obiskovalcev.

V spremljevalnem programu so nastopile tudi šentjanške mažorete v barvah čebel.Dan odprtih vrat v učnem čebelnjaku v bližini šentjanške osnovne šole je ponudil ogled čebelnjaka in predstavitev življenja čebel ter medenih izdelkov, med katerimi so bili tudi slastni medenjaki.

V čebelnjaku, ki so ga namenu predali pred štirimi leti, dan odprtih vrat pa so letos pripravili tretje leto zapored, živijo štiri čebelje družine, zanje pa skrbijo mladi čebelarji, ki obiskujejo čebelarski krožek na osnovni šoli v Šentjanžu. Čebelarski krožek deluje tudi na OŠ Tržišče, želja pa je, da bi krožek zaživel tudi na OŠ Krmelj.

Zbrane na dogodku sta nagovorila predsednik ČD Šentjanž Ciril Kolenc, ki se s čebelarjenjem ukvarja že okoli tri desetletja, in sevniški župan Srečko Ocvirk, ki je pred nekaj leti prav tako postal čebelar. Slednji je društvu predal točilo za med, predstavnica OŠ Krmelj pa je podarila panjsko končnico, ki so jo naslikali krmeljski otroci za čebelnjak v Šentjanžu. Čebelarji bodo nadaljevali tudi z urejanjem okolice, trenutno so v skalnjaku pri čebelnjaku že posajene medovite rastline, v bližini rastejo lipi in evodija ...

Prijeten dogodek je z nastopom popestrila skupina mažoret, ki jo sestavljajo dekleta iz Šentjanža, Tržišča in Mokronoga. Oblečena v oblačila v barvah, po katerih so čebele najbolj prepoznavne, so predstavila tudi z zgodbo o radovedni čebelici Maji in njenem najboljšem prijatelju Viliju.

S. R.

vir:Posavski obzornik

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_na_leskovcu.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.