Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSC 3420
DSC 3420
Postavitev klopotca v Kamenškem

Postavitev letošnjega klopotca v Kamenškem je bila ena tistih lepših doživetij, ki jih imamo člani društva med letom. Člani DV šentjanž, ki so ob enem naši društveni pevci, so svojo nalogo, tako kot že vsa pretekla leta, vzeli zelo resno in jo odlično opravili. Skupaj z gostiteljem in ekipo za postavitev, smo si vsi skupaj naredili zelo lep večer. Ob spoštovanih gostih in njihovih pozdravnih besedah, ki so sledile, so bile s strani predsednice društva povedane naslednje misli:

"Spoštovani gostitelj Boštjan in tvoja družina, pozdravljena cvičkova princesa Dragica, g. župan Srečko Ocvirk, g.župnik Janez Cevc, g. Zvone Košmerl, Predsednica KS Krmelj ga. Mirt Slavica, spoštovani člani DV Šentjanž in predstavniki štirih medijev.

 V teh dneh so bile misli zopet usmerjene v vinogradništvo, pretekle dosežke in v nocojšnji večer, ki je prav poseben. Že dolgo lahko spremljamo družino Ručman in njihova prizadevanja za ohranitev vrednot kmečkega človeka.

V tem trenutku lahko  z veseljem vzkliknemo

"Poglejte kaj zmore mladost in modrost."

Kaj je lepšega, kot pogled starega očeta na vnuka, če združita izkušnje in znanje, ki je prineslo vrhunske rezultate. Dve veliki zlati medalji, doseženi na tednu cvička sta bili čudovita dopolnitev k zbirki medalj našega društva, ki sodi v sam vrh na  dolenjskem ocenjevanju. Najvišja dosežena ocena cvička v društvu pa je bila ob enem tudi enaka oceni kralja cvička, kar je izjmen dosežek.

Kameško, čudovito urejena vinska gorica, kjer se vnogradniki že vrsto let zavedajo, kaj pomeni dobro kletarjenje, je dobilo danes že drugi klopotec, simbol dobrega vina, predvsem pa najboljšega cvička v društvu.

Mladi vinogradnik Boštjan in njegov predani ata, sta si ga skupaj z vsemi, ki ste jima v pomoč, še kako zaslužila.

V posebno veselje mi je, da je prejemnik najvišjega priznanja mlad vinogradnik. 

Na pragu 20 letnice delovanja je to dobra popotnica za vstop v desetletje, ki bo morda manj naklonjeno malemu vinogradniku. Le ljubezen do trte in spoštovanje do dela prednikov, bo tudi Kamenško ohranilo takole čudovito zeleno.

Boštjan, v imenu DV Šentjanž sprejmi iskrene čestitke za dosežen rezultat. Želim ti, da ti sledijo še mnogi, da nam ne bo nikoli zmanjkalo dobrega vina."

Na koncu bi se še enkrat rada zahvalila družini Ručman za izjemno lep sprejem, pogostitev in ves trud, ki so ga vložili v priprave za postavitev klopotca,  našim društvenim pevcem, ki so naredili čudovito vzdušje tudi po končanem uradnem delu, gospodu župniku za blagoslov, gostom ki so se odzvali vabilu in predstavnikom medijev, ki so naš dogodek z napisano besedo ponesli v veliki svet.

Renata Kuhar

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spomenik_sredi_sentjanza.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.