Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

11
11
Blagoslov mošta, tokrat društvenega vinograda

Zadnji jesenski dnevi nas še vedno prijetno razvajajo z nežnimi sončnimi žarki in druga nedelja v novembru je bila pravšnja, da smo se krajani in krajanke Šentjanža ponovno zbrali na trgu. V sklopu zahvalne nedelje se že tradicionalno odvija blagoslov mošta, ki je imel tokrat posebno noto, saj  smo člani društva prispevali mošt iz društvenega vinograda.

Župnik Janez Cevec je z veseljem prisluhnil naši želji in opravil blagoslov mošta. Kako bo sedaj to vino, ki se bo dokončno spremenilo v vino šele 11. novembra, dozorevalo, nihče ne ve, a upamo, da bo njegova nadaljnja zgodba omembe vredna, saj so naši načrti obetavni. Ugodni vremenski pogoji, potrpežljivost in dobra volja vinogradnika so lahko dober razlog za veselje. Pridelek celoletnega dela je že v sodih, a vino ni nikoli rado samo, zato bo še vedno potrebovalo budno oko vinogradnika.

S prijetnimi mislimi sta nas navdihnila tudi predsednica društva Renata Kuhar, ki je poudarila, da je še posebej ponosna na složnost delovanja društva, predsednik KS Šentjanž Boštjan Krmelj pa se je zahvalil župniku, ki s svojim delovanjem prispeva k povezovanju naše skupnosti.

Blagoslov mošta nikoli ne mine brez sladkih dobrot Aktiva kmečkih žena Budna vas, ki nas je tudi tokrat pogostil, svoja ušesa pa smo lahko spočili s pomočjo prijetnega petja Pevcev DV Šentjanž.

Leto se zaključuje z bogastvom narave, prihajajo meglena in hladna jesenska jutra, a listje na drevesih je še vedno čudovito, čudoviti pa so tudi naši nadaljnji društveni projekti. Kakšni bodo, naj ostane še skrivnost.

Vesna Perko

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spominsko_obelezje_v_murncah.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.