Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

grajska klet spolar
grajska klet spolar
Društvo vinogradnikov Šentjanž na obisku pri Francu Špolarju

Člani UO DV Šentjanž smo se v ponedeljek, 29.junija, odpravili na napovedan obisk k našemu članu društva, Francu Špolarju. Namen obiska je bil prevzeti knjigo spominov ob postavljanju klopotca v letu 2014, katerega si je prislužil z najbolje ocenjenim cvičkom med vsemi člani našega društva na lanskoletni cvičkariji v Kostanjevici na Krki.

Knjiga, v katero je zaželjeno vpisovati dogodke, povezane z letom najboljšega cvička v društvu, bo v tokrat prešla v roke Bojana Papeža, ki je na letošnjem ocenjevanju na Tednu cvička posegel po najvišjih ocenah.

Člani UO smo izkoristili srečanje tudi za krajšo sejo, kjer smo analizirali društveni pohod. Odločili smo se, da se vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi uspešno izpeljanega pohoda, pisno zahvalimo.

S simboličnim darilom smo se zahvalili tudi velikemu donatorju, Francu Špolarju, saj nam že kar nekaj let pripravlja obilen obrok ob koncu pohoda, ko vsem skupaj tekne "nekaj na žlico".

Seveda nismo pozabili pohvaliti prizadevnih ekip na terenu. Rovinje in Brunk sta se znova izkazala, kot izvrstna gostitelja, fantje Gasilskega društva Šentjanž pa so pridno skrbeli, da so bile njihove mize vsepovsod pravočasno postavljene. Zares, še enkrat hvala za pomoč.

Uradno srečanje smo, kot se spodobi, zaključili v Špolarjevi grajski kleti, pred tem pa se nismo mogli upreti dobrotam gostitelja. Načrti družine Špolar segajo že daleč naprej. Tako smo že lahko občudovali prenovljeno podobo okolice, ki razkriva prekrasen pogled po Dolenjski. S ploščadi, ki bo po načrtih zastekljena, se je bilo kar težko posloviti, a k dobrim gostiteljem se bomo vedno z veseljem vrnili.

Vesela druščina je tako svoje druženje zaključila v najstarejši, 300 let stari zidanici v Apneniku, ki je čudovito obnovljena in vredna ogleda. Vabljeni.

Renata Kuhar

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_iz_zraka.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.