Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

03
03
Občni zbor Društva vinogradnikov Šentjanž z novimi izzivi

Prvi pomladni dan, 21. marec, je bil namenjen občnemu zboru DV Šentjanž. Tokratni začetek je bil malo drugačen, saj smo se člani društva in gostje lahko nasmejali ob igri Sodobna Rdeča kapica, ki jo je izvajala igralska skupina Čokolada iz Celja.

Sledil je uradni del občnega zbora, kjer je predsednica podala poročilo o preteklem delu društva in poudarila, da so bili zadani cilji uresničeni, za kar so zaslužni vsi člani društva, ki so bili aktivni in dejavni skozi celotno preteklo leto. V društvenem vinogradu smo postavili stebre, napeljali žico, ves čas izvajali različna izobraževanja, sodelovali smo na različnih prireditvah v domačem kraju, se udeležili Festivala modre frankinje v Sevnici, sedaj že tradicionalno postavili društveni klopotec, manjkali pa nismo niti v Kostanjevici na Krki na Tednu cvička. Člani društva smo z veseljem potrdili poročilo blagajnika, saj smo leto zopet zaključili pozitivno. Zaradi vestnega delovanja društva nadzorni odbor ni našel napak pri delovanju, zato nam je zaželel nadaljnje uspehe. Plan dela za letošnje leto po besedah predsednice ni skromen. Še naprej bomo izvajali različne delavnice na temo vinogradništva in degustacijska srečanja, se udeležili Tedna cvička, pot pa nas bo zanesla tudi na društveni izlet. Izzivov ne bo manjkalo, zato je bil plan dela brez težav potrjen.

V zaključnem delu večera je potekala uradna razglasitev rezultatov in podelitev diplom društvenega ocenjevanja vin, ki je bilo 21. februarja v Kulturni dvorani v Šentjanžu. Kljub slabemu letu so bila vina kvalitetna, a le nekatera so bila najboljša. Podeljenih je bilo 32 srebrnih in 14 zlatih diplom ter  4 velike zlate diplome. Prvak cvička je postal Vidmar Miro, z oceno 16,07, naziv prvaka za suho belo vino je romalo v roke Flajsa Slavka, ocena 17,03. Z zavidljivo oceno 18,87 ledenega vina je Bale Srečko postal šampion društvenega ocenjevanja. Čestitke vsem vinogradnikom in vinogradnicam sta podala tudi aktualna cvičkova princesa Maja Žibert in predsednik ZDVD Miran Jurak, ki sta nas počastila s svojo prisotnostjo. Pohvalila sta uspešno delovanje društva in poudarila, da ne dvomita v uresničitev zastavljenih ciljev. 

Kulturni program so popestrili Pevci društva vinogradnikov Šentjanž, ki so postali nepogrešljivi del društvenih prireditev. Člani društva smo lahko kupili društvene kozarčke z logotipom, ki so novost in ena izmed že uresničenih nalog društva. Kot je običajno, je nato sledila pogostitev in druženje ob rujni kapljici. 

Vesna Perko

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_iz_zraka.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.