Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

05
05
Letno ocenjevanje šentjaških vin

21. februarja 2015 smo v Društvu vinogradnikov Šentjanž izvedli ocenjevanje letošnjih vin. Nekoliko manjšemu številu vzorcev je botrovala letina, ki ni bila najbolj naklonjena pridelovalcem grozdja.

Sobotno jutro je zbralo skupaj dogovorjeno ekipo, ki je poskrbela za nemoten potek dela. Predsednika komisij, gospa Darja Bovha in gospod Jože Simončič sta skupaj z degustatorji, med katerimi je bilo polovico gostujočih, začela z delom. 88 vzorcev je dobilo ocene, primerne letniku, ocenili pa so tudi nekaj starejših letnikov.

Prepričljivo najvišjo oceno je prejelo ledeno vino letnik 2009, ki je zagotovo lahko v ponos lastniku Srečku Baletu, kakor tudi vsem nam, da se tudi v naših krajih lahko pridela, predvsem pa skletari takšno vino.

Najvišjo oceno je za cviček je letos prejel Vidmar Miro iz Krmelja, prvo mesto za dolenjsko belo pa pripada Slavku Flajsu.

Mnenje predsednikov komisij je bilo, da so vina sveža in pitna. Da smo uspešno reševali letino, v kateri so bili potrebni razkisi in dvig sladkorne stopnje. Ohranjena je harmonija v vinih. V zadovoljstvo nam je tudi, da je bilo le malo vin izločenih zaradi napak.

V upanju na boljše pogoje pridelave v letošnjem letu, smo ocenjevanje zaključili z zasluženo malico v gostilni Repovž.                                                                            

Renata Kuhar

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

razkosna_zelena_pokrajina._jpg.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.