Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

5
5
Koncert skupine Un*s Trboul v Šentjanžu na veselem Martinovanju

V petek 21.novembra so se imeli vsi, ki so si vzeli čas in verjeli v organizatorja, prav lepo. Društvo vinogradnikov Šentjanž je organiziralo Martinovanje s koncertom skupine Un*s Trboul, ki je dodobra razgrela dlani obiskovalcev, ki so napolnili dvorano.

Skupina, ki šteje 10 članov prav letos praznuje 10 letnico delovanja. Njen umetniški vodja Marjan Knez, ki ponosno nosi v sebi korenine dolenjskih krajev, je z veseljem sodeloval pri oblikovanju programa, keterega je povezovala naša krajanka Tjaša Repše.

Njeno sproščeno vodenje je bilo všeč tudi mladim harmonikašem, ki so bili posebno presenečenje večera.

Tjaša Ulčnik iz Krškega, s priznanjem za najprikupnejšo harmonikarko na državnem tekmovanju harmonikark in osvojenim srebrnim priznanjem, je tudi na Šentjanžkem odru dokazala, da njeno učenje harmonike že od sedmega leta dalje ni zaman.

Skupaj z domačini, Nejcem Zupanom, Žanom Bundrškom in Lukom Repšetom so bili nepozabni na svojem veselem nastopu

Poseben aplavz in nasmeh na obraze pa je zvabil sedemletni Patrik Prijatelj, ki je za uvod harmonikašev zaigral tisto znano En hribček bom kupil.

Da pa se je večer zaključil tako kot se spodobi, z Martinovo večejo za vse prisotne, so stopili skupaj z društvom vinogradnikov še Aktiv kmečkih žena Budna vas in Gostilna Repovž.

Drušvo vinogradnikov se zahvaljuje vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k uresničitvi ideje, še posebno pa Občini Sevnica, Krajevni skupnosti Šentjanž, GTM Repovž Šentjanž, Stanetu Ermanu in Aktivu kmečkih žena Budna vas.

Renata Kuhar

Foto: Smilja Radi

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_center_sever.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.