Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

11
11
Na zahvalno nedeljo potomka z lenta «podarila svoje prve otročke»

Običaje je pohvalno in vredno ohranjati, zato tudi tokrat zahvalna nedelja ni minila brez blagoslova mošta v vino, ki ga je opravil župnik Janez Cevec. Poleg tega nas je čakalo še eno prijetno opravilo, ki smo ga prihranili za današnji dan, in sicer trgatev potomke najstarejše trte na svetu.

Letos je dokazala, kako dobro zna varovati svoj prve «otročičke» pred vremenskimi tegobami in nam namenila kar tri zdrave grozde, ki smo jih simbolično porazdelili med krajane, da bi tudi oni začutili energijo vinske trte.

S svojo prisotnostjo sta nas počastila predsednik KS Šentjanž Boštjan Krmelj in župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, ki sta poudarila, da letošnje leto vsem ni bilo naklonjeno, vendar pa moramo biti zadovoljni tudi s skromnimi darovi narave.

Prijetno nedeljsko dopoldne so s svojimi ubranimi glasovi popestrili Pevci DV Šentjanž in tako vsaj za trenutek s pesmijo pričarali sončne žarke, s svojimi dobrotami pa nas je pogostil Aktiv kmečkih žena Budna vas.

Člani vinogradniškega društva bomo v času martinovega največ pozornosti namenili predvsem pridelku v kleteh, kjer se mlado vino že bohoti, a to vino ima tudi svojo zgodbo. Le-ta se začne spomladi in nadaljuje poleti v vinogradu, svoj vrhunec pa doseže jeseni v vinski kleti. Za konec pa vino svojo pripoved prišepne pivcu, ki lahko v požirku vina okusi trud vinogradnika. Okusite ga tudi vi.

Vesna Perko

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_center.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.