Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

25
25
Junaki dneva državnosti –  udeleženci vinogradniškega pohoda

V prazničnem jutru na dan državnosti je bilo vreme takšno, da so ga verjetno mnogi izkoristili za to, da so se po jutranji kavici prestavili v dnevno sobo in uživali brezskrbno brezdelje. Številne napovedane prireditve so bile odpovedane, le šentjanški vinogradniki nismo želeli razočarati skrbnih gostiteljev, ki so se že nekaj časa pripravljali, da nas znova sprejmejo v goste.

Vsako ugotavljanje v jutru, koliko udeležencev bo na pohodu, je bila loterija. A že prvi zvesti pohodniki so napovedali, da optimizem ni bil zaman. Sonce je prinesla Cvičkova princesa Maja Žibert, ki je z navdušenjem pozdravila naš pohod, še pred tem pa so naši pevci s pesmijo izrazili dobrodošlico dnevu. Nekaj pozdravnih besed princesi in vsem navzočim sem dodelila tudi sama. Hvala vsem donatorjem, ki ste s svojimi programi obogatili ponudbo na poti. Gospa Marjeta Repše, KZ Sevnica, Pekarna Kruhek in Evrosad Krško so se prijazno odzvali na prošnje, velik prispevek pa je k vsemu dodal tudi naš član Franc Špolar, ki je poskrbel za neomejene količine toplega obroka.

Polni upanja, da nam bo nebo prizaneslo, se je množica 70-ih pohodnikov odpravila v Pasjek, kjer so nas znova pričakali vaščani Podboršta, ki so skupaj z gostiteljema Janezom Debencem in njegovo ekipo pripravili nepozabno mizo dobrot. Krasna peciva in potice pridnih gospodinj Podboršta si zaslužijo vse pohvale in občudovanje. Seveda pa nismo zgrešili "štulca" pri Nandetu, ki je pred tem vabil razgrete pohodnike po zasluženo okrepčilo.

Pot nas je nato vodila mimo Požarč, kjer nas je pričakal gostoljubni Jože Šuštaršič. Lepo je bilo ob njegovem hlevu, polnem starin, ki so budile spomine, žejni pa mimo njegove hiše v nobenem primeru ne bi mogli oditi.

Na hribu v Orehovici smo doživeli novo dobrodošlico. Vino, kruh in orehi, Torijevi in Možinovi z Gregom na harmoniki. Najboljša kombinacija za dobro počutje. Hvala tudi njim za prijetno druženje.

Nadaljevali smo pot v ponovni vzpon, tokrat k Bunderškovim v Svrževo. Pohodnike so pričakale polne mize dobrot. Močan dež ni nič zmanjšal vzdušje pohodnikov. V kleti smo se ob ansamblu Nemir, ki je bil presenečenje za pohodnike in naših pevcih, zelo dobro počutili. Princesa je uživala v naši družbi, zaradi odlično opravljene vloge Sabine, Milene ter njunih hčera in seveda Tonija ni ničesar manjkalo. Pohodniki kar niso mogli razumeti, da je tako prijetno vzdušje potrebno prekiniti. Upravičeno, saj so nas čakali Jamnikovi. Po zasluženi pogostitvi Jamnikove družine smo se odpravili v proti cilju. Skorajda brez dežnikov smo prispeli v Šentjanž, kjer smo se brez ugovora prepustili Igorjevi ekipi, ki nas je postregla v prostorih župnijske učilnice in tudi  pospravila za nami. Ob prijetnem vzdušju, dobri hrani in seveda tudi dobri kapljici se nam ni nikamor mudilo. Na koncu smo se zadovoljni odpravili domov na zasluženi počitek.

Hvala udeležencem pohoda Društva vinogradnikov Šentjanž, ki ste verjeli, da vam vreme ne more pokvariti dneva. Se vidimo naslednje leto na trasi II.

Renata Kuhar

Predsednica Društva vinogradnikov Šentjanž

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

razkosna_zelena_pokrajina._jpg.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.