Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

9
9
Občni zbor Društva vinogradnikov

V soboto, 15. marca 2014 je potekal občni zbor DV Šentjanž. Pred uradnim delom občnega zbora smo nekaj časa namenili predavanju na temo vinska zakonodaja ga. Veronike Plut, ki nam je podala veliko novih informacij, ki bodo nam vinogradnikom še kako koristile.

Sledil je uradni del, ki je društvu prineslo nekaj sprememb. Po uspešnih poročilih društva, tako finančnega kot poslovnega, je prišlo do izglasovanja nove predsednice Renate Kuhar, za katero upamo, da bo s svojo marljivostjo novi naziv tudi upravičila. Predstavila nam je plan dela, ki zopet vsebuje veliko dejavnosti in obveznosti vinogradnikov.

Ena izmed glavnih točk zbora je bila podelitev priznanj in diplom vinogradnikom za njihove dosežke na društvenem ocenjevanju vin. Prvič letos so ocenjevali tudi penini pridelovalca Staneta Ermana, ki si je zaslužil tudi naziv prvak sorte za vino Chardonnay 2009, jagodni izbor. Prvak za vino cviček je postal Andrej Repše.
S hitrimi, a elegantnimi koraki sta nas ogrela plesalca Gaja Koprivec in Gašper Vidmar, ki nam je za konec zaigral še nekaj pesmi na citre ter nas popeljal v najprijetnejši del občnega zbora – druženje. Seveda pa niso manjkali niti Pevci društva vinogradnikov Šentjanž, ki so poskrbeli za ubrano petje.
S svojo prisotnostjo nas je počastila tudi aktualna cvičkova princesa Andreja Simeonov, ki je društvu čestitala za uspešno delo in namenila nekaj spodbudnih besed za nadaljnje delovanje. Zopet je minil prijeten večer, v dobri družbi, porajale pa so se nove ideje in zamisli.
Vesna Perko

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

razkosna_zelena_pokrajina._jpg.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.