Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na jozepuc@gmail.com ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

29
29
Rezatev v društvenem vinogradu, 10.3. 2014

Rez trte ostaja temeljno vinogradnikovo opravilo, ki na začetku vinskega letnika tako kot pri dirkalni tekmi avtomobilov običajno odloča o rezultatu že na začetku.

Pred rezjo smo:

- Ugotovili zdravstveno stanje lesa in prezimitev zimskih očes, za kar je potreben vzdolžen prerez očesa.

- Določili obremenitev (število narezanih očes na m2 življenjskega prostora). Priporočeno število je zgolj priporočilo in ne končni cilj.

- sorte z velikimi grozdi (šipon, rizvanec, žametna črnina...) narežemo na 4-6 očes na m2,

- sorte s srednje velikimi grozdi (l. rizling, b. pinot, chardonnay, r. rizling, sauvignon) 6 -8 očes na m2,

- sorte z majhnimi grozdi (traminec, sivi pinot, modri pinot...) narežemo na 8 - 10 očes na m2.

To so bila navodila predsednika društva. Začeli smo z rezatvijo. Nekateri so upoštevali napotke, nekateri ne. Pač, vsak si je po svoje razlagal navodila.

Po končanem delu je bila malica. Klobasa je dobro teknila, prav tako kozarec rujnega.

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šenthanž v živo

QRA Sevnica

QRA logo

Lepote Šentjanža

vinograd-jeseni.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2019. Vse pravice pridržane.