Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

IMG 8354
IMG 8354
Hotel za žuželke

Nič kaj prijetno vreme nas ni zmotilo, da ne bi začeli z delom. V sklopu tedna sonaravnega ustvarjanja in izobraževanja v pragozdu Tk pav se nas je zbrala kar zajetna skupina in akcija pod vodstvom Jerce in Cvete se je pričela. Vsak je delal po navodilu mentoric. Starejši udeleženci projekta so pridno nabirali storže in ostali material (stare opeke, razno vejevje in slamo) in nam ga dostavili na mesto, kjer naj bi stal ArtEko hotel za žuželke. Vse to smo zlagali in gradili prvi največji hotel za žuželke v Šentjanžu. Da je hotel še bolj mikaven , smo ga ozaljšali z barvami. Vsak je dobil svoj čopič in barvo. Manjši otroci, ki so se nam pridružili so pobarvali spodnje etaže, veliki pa zgornje. Jerca je dodala še pikico na i in hotel je tak kot mora biti. Še pred zimo bodo žuželke prišle v prijazno zavetje novega bivalnega hotela.
Ideja je že nekaj časa zorela pri TZO Sevnica. Člani TD Šentjanž smo idejo predstavili kmetiji Repovž, ki so nam prijazno odstopili prostor v ekološkem sadovnjaku. Nastal je nov učni medij, katerega bomo lahko ponudili za razne strokovne ekskurzije.
Prvič smo ta učni medij že pridno izkoriščali v sklopu tedna sonaravnega ustvarjanja in izobraževanja v pragozdu Tk pav, ki je odlično uspel.
TD Šentjanž ni številčno društvo, pa vendar ustvarjamo trajnostne zgodbe, ki puščajo sledi za naše potomce. Skupaj bomo korak za korakom ustvarili ekološko vas, kateri je že J.E.Krek pripel tako lep naziv »Pušlc Dolenjske«.
Za TD Šentjanž Cveta Jazbec

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

vinograd-jeseni.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.